08.11.2017 Uutinen, Tiedote

Pyeongchangin olympiaisännät Rukalle tapahtumaoppiin

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisten järjestäjät saapuvat Ruka Nordic maailmancup -tapahtumaan marraskuun lopussa tutustumaan kilpailuihin ja kilpailujärjestelyihin. Yhteensä olympiajärjestäjiä saapuu Rukalle tutustumaan maailmancupin järjestelyihin 11 henkilöä.

”Suomalainen hiihtotapahtumaosaaminen on maailman huippua ja on hienoa, että olympiajärjestäjät saapuvat juuri tänne ottamaan viimeiset vinkit omiin kisoihinsa”, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kommentoi.

Ruka Nordic on olympiajärjestäjille erinomainen paikka tulla seuraamaan kisajärjestelyitä, koska tapahtumassa kilpaillaan useita osakilpailuja kaikissa kolmessa pohjoismaisessa hiihtolajissa, jolloin järjestäjien ei tarvitse käydä tutustumassa muihin lajeihin erikseen muualla.

”Rukasta on tullut sellainen paikka, että siellä käydään oppimassa ja Rukan toimintaa esitellään myös mielellään, koska tekeminen on huipputasoa”, Kulmala kehuu.

Myös vuoden 2014 Sotshin talviolympialaisten järjestäjät kävivät tutustumassa Rukalla kilpailujärjestelyihin. Yhteistyö Pyeongchangin olympiajärjestäjien kanssa alkoi jo kaksi vuotta sitten.

”Heiltä on käynyt aiemmin tutustumassa jo yksi henkilö toimistopalveluihimme ja nyt yhteistyö heidän kanssaan jatkuu itse kilpailun aikana”, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Linjakumpu on iloinen kilpailuun saapuvista vieraista ja uskoo, että Ruka Nordicin järjestelyosaaminen voi tarjota olympiaisännille uutta tietoa.

”Tämä on heille hyvä tapahtuma tulla käymään ja ottaa ensituntumaa lumeen jo näin marraskuussa. Näin monen lajin ja osakilpailun tapahtumia ei montaa ole ja siksi tämä on myös heille varmasti erittäin opettavainen matka”, Linjakumpu toteaa.

 

Ruka Nordic järjestetään 24.–26. marraskuuta Rukan kylän ytimessä. Ruka Nordicin päiväkohtaiseen kilpailuohjelmaan pääset tutustumaan tästä. Etelä-Korean talviolympialaiset järjestetään 9.–25. helmikuuta 2018 Pyeongchangissa.

Jaa artikkeli