29.11.2020 Uutinen, Tiedote

Norjan Oftebro päätöskisan voittoon yhdistetyssä − Riiber vei koko Ruka Tourin

Yhdistetyn sunnuntain kilpailu jouduttiin viemään läpi torstaina käydyn varakilpailun tulosten perusteella. Viikonlopun kolmannen kisan voittoon kampesi Norjan Jens Luraas Oftebro. Koko Ruka Tourin voiton nappasi Jarl Magnus Riiber.

Sunnuntaina hiihdettiin jälleen kymmenen kilometrin hiihto-osuus. Hyppäämään ei tällä kertaa päästy kovan tuulen takia. Tämän vuoksi hiihtämään lähdettiin torstaina hypätyn varakilpailun tuloksilla. Se tarkoitti myös sitä, että kaksi edellistä kilpailua voittanut Jarl Magnus Riiber ei osallistunut hiihto-osuudelle, sillä hänet hylättiin varakilpailussa hyppypuvun takia.

Vaikka Riiber ei osallistunutkaan hiihtoon, voitto meni silti Norjaan: Rukan viimeisen kilpailun voitti toisena ladulle lähtenyt Jens Luraas Oftebro. Toiseksi tuli Saksan Fabian Riessle, joka lähti matkaan viidentenä. Ensimmäisenä 18 sekuntia ennen Oftebrota lähtenyt Manuel Faisst jäi lopulta kolmanneksi.

Koko viikonlopun aikana tasaisesti suorittanut Johannes Lamparter lähti ladulle kolmantena, mutta joutui tyytymään neljänteen sijaan. Virolainen Kristjan Ilves oli myös positiivinen yllätys sijoittuen viidenneksi. Saksalaisen Vinzenz Geigerin hiihto-osuus oli vahva, ja hän nousi lopulta kuudenneksi lähdettyään matkaan sijalta 15.


Suomalaisilla kulki jälleen ladulla

Suomalaisista Eero Hirvonen oli paras. Hirvonen lähti sijalta 16 ja nousi jälleen upealla hiihdolla hienosti kahdeksanneksi. Hän oli myös toiseksi nopein ladulla tänään.

”Ihan tommonen tasapainoisen vahva suoritus. Ei mitään parasta hiihtämistä ollut eilen tai tänään. Jaloissa oli vähän kankeutta ja tukkoisuutta. En tiedä oikein minkä takia se niin pahaksi tuon heitti, mutta siihen nähden ihan hyvä”, Hirvonen sanoi.

Toinen kymmenen joukkoon yltänyt suomalainen oli yhdeksäntenätoista ladulle startannut Ilkka Herola, joka oli sunnuntainakin koko hiihto-osuuden nopein. Sijoitus oli Herolalle myös ensimmäinen kymmenen parhaan joukkoon Rukalla.

”Olisin ihan mielelläni lähtenyt pelaamaan vaikka tuplaa ja kuittia tänään. Tottakai tuo oli tommonen turvallisen varma lähtöpaikka, että ihan hyvä potentiaali oli tuoltakin paikalta. Mutta olisin halunnut kokeilla, josko mäestä olisi Jackpottia saanut. Hyvin suksi kulkee ja näkee sen, että mäessä hyvin pienilläkin parannuksilla ollaan aika äkkiä tuolla korkealla. Ihan mukavaa jatkaa kautta tästä.”


Riiber koko Ruka Tourin voittoon

Ruka Tourin, eli kaikkien kolmen yhdistetyn kilpailun voitto meni viime vuoden tapaan Jarl Magnus Riiberille 200 pisteellä, vaikka hän ei viimeiseen kilpailuun osallistunutkaan. Toisen sijan Tourilla otti sunnuntain kilpailun voittanut Jens Luraas Oftebro 186 pisteellä ja kolmanneksi tuli 19-vuotias itävaltalainen Johannes Lamparter, joka keräsi yhteensä 170 pistettä koko viikonlopun aikana.

Suomalaiset eivät tällä kertaa taistelleet kärkisijoista kokonaiskilpailussa. Eero Hirvonen oli yhdentenätoista ja Ilkka Herola sijoittui viidenneksitoista

 

Teksti: Leevi Nupponen

Kuva: Kostas Mavroudis

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli