24.11.2022 Uutinen

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Rukalla tulevana viikonloppuna

 

Mäkihypyn maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna lumisissa ja talvisissa Rukan maisemissa. Ruka on mäkihypyn maailmancupin toinen osakilpailu. Maailmancupin ensimmäinen kisa käytiin Puolan Wislassa 4.-6.11.

Maailmancupin kärkipaikkaa pitää puolalainen Dawid Kubacki, joka otti kotikilpailussaan täydet 200 maailmancup- pistettä, voittaen molemmat suurmäen kilpailut. Toisella sijalla 130 pisteellä löytyy norjalainen Halvor Enger Granerud. Paras suomalainen Wislassa oli Antti Aalto, joka ylsi sijoille 46. ja 32.

– Aikaisemman parhaan maailmancup-sijoituksen parantaminen ja ylipäätänsä hypätä sen oman taitotason yläpäässä, mikä mahdollistaisi sitten ne hyvät sijoitukset, Aalto summasi maailmancupin tavoitteitaan.

Mäkihypyn osalta kilpailut alkavat perjantai-iltana 25. marraskuuta kello 17.45 suurmäen karsinnalla. Kisat jatkuvat koko viikonlopun ajan huipentuen lauantai- ja sunnuntaiaamun kilpailuihin. Tarkemmat ajankohdat voi tarkistaa kisaohjelmasta Ruka Nordicin nettisivuilta.

– Ei hirveesti eroa, että tottakai pitää herätä vähän aikaisemmin, jotta on sit hereillä tuohon kilpailuun. Toki olen tottunut siihen, että kilpailut ovat tosi myöhään meillä, no mutta sen verran aamuihminen olen, että sopii hyvin myös tällainen aikataulu, Aalto sanoi koskien mäkihypyn aikatauluja Rukalla.

Suomen joukkueen matkassa on mukana myös tällä kaudella maailmancup-debyyttinsä tehnyt 18-vuotias Vilho Palosaari, joka sijoittui Puolassa sijoille 49. ja 46. 

– Positiiviset fiilikset jäi Puolasta ja hyvällä mielellä myös tähän Rukan maailmancupiin. Koitetaan saada ne perus hyvät hypyt ja katotaan mikä sija sieltä sitten tulee, kommentoi Palosaari kauden alkua.

Suomen joukkue Rukan maailmancupiin 

Antti Aalto, Vilho Palosaari, Kalle Heikkinen, Henri Kavilo, Niko Kytösaho, Eetu Meriläinen, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen, Arttu Pohjola, Kasperi Valto.

 

Kirjoittaja: Sonny Mäkinen

Kuvat: Jarno Jumppanen

Haastattelut: Severi Hopsu

Jaa artikkeli