22.11.2018 Uutinen, Tiedote

Mäkihyppymaajoukkue positiivisen tuloksen siivittämänä Rukalle

Suomen mäkihyppymaajoukkueen kausi starttasi positiivisissa merkeissä, kun Antti Aalto hyppäsi upeasti kymmenen parhaan joukkoon mäkihypyn maailmancupin avausosakilpailussa Wislassa.

23-vuotias Aalto sijoittui HS134-mäessä Puolassa seitsemänneksi 251 pisteellään. Toisen maajoukkuehyppääjän Jarkko Määtän iltapuhde jäi yhden kierroksen mittaiseksi, sillä Iisalmelainen oli ensimmäinen karsiutuja toiselta hyppykierrokselta. Määttä keräsi 108.5 pistettä.

Avauskilpailun voitti venäläinen Jevgeni Klimov. Klimov nappasi ensimmäisen maailmancup-kilpailun voittonsa ennen toiseksi ja kolmanneksi sijoittunutta Stephan Leyheä ja Ryoyu Kobayashia. Permissä syntynyt Klimov hyppäsi pisteet 263.4 ja lähtee puolustamaan voittoaan Rukalla.

Entinen maailmancupin voittaja tekee paluun

Kaksinkertainen maailmanmestari Severin Freund tekee paluun pitkän sairasloman jälkeen maailmancup-sirkukseen. 30-vuotias Freund missasi miltei kaksi kautta loukkaantumisten vuoksi, mutta tekee nyt odotetun paluun Rukan hyppyrimäessä. Saksalainen havittelee Rukalta viidettä voittoaan.

Freundin lisäksi saksalaisten menestystoiveet kasaantuvat yllämainitun Leyhen, Karl Geigerin ja konkari Richard Freitagin harteille. Myöskään puolalaista kestomenestyjää Kamil Stochia ei tule laskea voittotaistelusta pois.

Nuoret lupaukset

Suomen maajoukkue lähtee kilpailuun tuttujen hyppääjien Aallon ja Määtän lisäksi kansallisten urheilijoiden voimin. Kansallisessa urheilijoista kisaan starttaavat Andeas Alamommo, Kalle Heikkinen, Niko LöytäinenNiko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Frans Tähkävuori.