22.11.2018 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordic on osa Kuusamon kaupungin 150-vuotisjuhlaa

Kuusamon kaupunki viettää tänä vuonna 150-vuotisjuhlavuottaan. Ruka Nordic on Kuusamon kaupungin juhlavuoden suurin kansainvälinen tapahtuma. Seitsemättätoista kertaa järjestettävä maailmancup-viikonloppu on hieno osoitus kaupungin ja Kuusamon Erä-Veikkojen pitkään jatkuneesta yhteistyöstä.

– Ruka Nordic on iso kansainvälinen tapahtuma ja valtava näyteikkuna kaupungille. Tapahtuman jatko oli jo muutama vuosi sitten vaarassa, mutta kiitos Kuusamon kaupungin panostuksen, pystyimme kehittämään tapahtumaa ja suorituspaikkoja entistä paremmaksi. Kuusamon kaupunki on ollut vahvasti mukana ja tehnyt paljon töitä, jotta tapahtuma säilyisi, kertoo Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

– Kaupunki kehittää stadionia, vahvistaa olosuhteita ja on muutenkin erittäin aktiivisesti mukana tapahtuman ympärillä, Linjakumpu lisää.

 

Ruka Nordic Kuusamon näyteikkunana maailmalle

Rukatunturi sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kuusamon keskustasta. Laskettelukeskus on kaupungin tärkein turistikohde, ja Ruka Nordic on yksi vuoden kärkitapahtumista.

– Tapahtuma on tärkeintä kansainvälistä markkinointia Kuusamolle. Kisoja katsoo lähes 100 miljoonaa ihmistä ja ne tuovat runsaasti kisaturisteja mukanaan. Kisat vahvistavat maailmalla kaupungin mielikuvaa ja imagoa kiinnostavana kohteena, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hänninen.

Kuusamon kaupungin juhlavuosi näkyy myös lähes 700 talkoolaisen vaatetuksessa, sillä kaupunki on hankkinut talkoolaisille lämmikkeeksi ja kisamuistoksi upeat Kuusamo-pipot.

Jaa artikkeli