Ruka Nordicille myönnetään Ekokompassi-ympäristösertifikaatti – “Vastuullisuus on meillä hyvin konkreettisia tekoja”
Sertifikaatti todentaa pitkäjänteisen työn tuloksia. Kisaorganisaatio on tänä vuonna panostanut erityisesti jätteen käsittelyyn. Kierrätysastioiden lisäksi tehoa toimintaan tuo jätepuristin.
Omaa vastuullisuus- ja ympäristöohjelmaa pitkäjänteisesti rakentaneelle FIS World Cup Ruka Nordicille tullaan myöntämään Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.
Toimialariippumattoman ympäristöjärjestelmän kymmentä eri kriteeriä tarkasteleva auditointi suoritettiin kisa-alueella tänään lauantaina hyväksytysti riippumattoman tarkastajan toimesta. Varsinainen sertifikaatti saadaan joulukuussa.
“Kuten tapahtumapäällikkömme Jarkko Ruhanen sanoo, vastuullisuus on aktiivinen valinta tapahtumatuotannossa”, toteaa Ruka Nordicin vastuullisuustyön kehityspäällikkö Kaisa Määttä.
“Olen todella iloinen, että yhdessä koko tiimin kanssa tekemämme työ tällä tavalla todennetaan. Tuleva sertifiointi todentaa kisaorganisaation kyvykkyyden tuottaa laadukas, ympäristövastuullinen tapahtuma. ”
Maailmancupin avaava, massiivinen talviurheilutapahtuma rakennetaan Kuusamossa joka vuosi käytännössä alusta lähtien tyhjälle tontille. On järkevää pyrkiä pienentämään ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta, sillä näin varmistetaan toiminnan jatkuvuus myös tulevina vuosina.
Pienempiä kilometrejä ja kestomukeja
Ympäristövastuullisuus tarkoittaa Ruka Nordicissa hyvin konkreettisia tekoja, kuten kierrätyspisteiden lisäämistä alueella sekä jätteiden asianmukaista käsittelyä.
“Nämä kuulostavat ehkä pieniltä asioilta, mutta tämän kokoisessa tapahtumassa niillä on iso merkitys”, Määttä sanoo.
Erityisen tyytyväinen hän on alueelle tänä vuonna hankittuun jätepuristimeen.
“Polttokelpoisen jätteen puristin vähentää huomattavasti jätehuollon ajoa tapahtumapaikalle. Näin tehostamme jätteen käsittelyä ja vähennämme myös ajokilometrien määrää”, hän sanoo.
Ajokilometrejä vähennetään myös urheilijoiden ja vapaaehtoisten koordinoiduilla kimppakyydeillä, ja lisäksi ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta kevennetään esimerkiksi yleisöravintoloissa käytettävillä muovittomilla kertakäyttöastioilla. Tapahtuman noin 700 vapaaehtoista ovat puolestaan tänä vuonna saaneet omat kestomukit, joita he käyttävät ruokaillessaan talkoolaisravintolassa.
“Saamme tänä vuonna kerättyä muun muassa jätteen määrästä aivan uudenlaista dataa, joka auttaa tulevina vuosina asettamaan entistä konkreettisempia tavoitteita ympäristötyölle”, Määttä kertoo.
“Tuleva ympäristösertifikaatti ei suinkaan tarkoita sitä, että olisimme vielä valmiita näissä asioissa. Sen sijaan se on merkki siitä, että ymmärrämme vastuullisuuden olevaa jatkuvaa työtä, jonka kehittämiseen meillä on hyvät valmiudet.”
Vielä sertifikaattia tärkeämpänä asiana hän pitää sitä, että oppi ympäristöasioista ja vastuullisuuden periaatteet ovat alkaneet mennä tapahtuman monivuotisilla vapaaehtoisilla niin sanotusti selkäytimeen.
Jaa artikkeli
Viimeisimmät julkaisut
- Maastohiihdon uusi rata lupaa spektaakkelia katsojille Ruka Nordicissa 15.11.2024
- Ruka Nordic tarjoaa tänä vuonna entistä parempia paikkoja ja palveluja 23.09.2024
- Stefan Kraftille toinen voitto Rukan suurmäessä – Aalto ja Kytösaho suomalaisista 2. kierroksella 26.11.2023
- Uudistusten värittämä maailmancupkauden avaus Ruka Nordic onnistui taloudellisesti – todellista talvea vietiin maailmalle kymmeniin miljooniin koteihin 26.11.2023
- Jarl Magnus Riiber jälleen ylivoimainen – sunnuntain massalähtökilpailun ratkaisu jäi odotetusti mäkiosuudelle 26.11.2023