25.11.2023 Uutinen, Tiedote

”Rukan talkoohenki on mahtava” – ainutlaatuinen maailmancup tehdään yhdessä

On taas se aika vuodesta, kun Ruka Nordic on käynnistynyt ja avaa tiiviin kansainvälisen kisakauden pohjoismaisissa lajeissa. Vaikka keli on kylmä ja lunta pyryttää, niin silti ilmapiiri kisakylässä on lämmin ja hymy loistaa niin kisajärjestäjien, vapaaehtoisten, katsojien kuin kilpailijoiden kasvoilta. Jotta tämän kokoluokan kisoja pystytään järjestämään, vaatii se isoa panosta jokaiselta. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, jotta kilpailijoilla on loistavat puitteet kilpailla ja katsojat saavat kannustaa suosikkejaan, ja nauttia kisojen tunnelmasta. 

Perustukset tapahtumarakentamiselle on luotu jo viime viikonlopun Rukan Suomen Cupia varten. Tällä viikolla puitteet on nostettu vastaamaan maailmancupin kansainvälistä tunnelmaa. Vapaaehtoisia on kisa-alueella 670. He toimivat eri tehtävissä, kuten hoitavat muonituksen työntekijöille, rakentavat alueelle tilapäisiä rakennelmia, hoitavat latuja ja hyppyrimäkeä niin, että ne ovat kunnossa kun kilpailut alkavat. 

Työtä on paljon ja työpäivät venyvät pitkiksi, mutta kaikesta tekemisestä paistaa pitkä kokemus, ammattitaito ja palo tehdä yhdessä laadukasta jälkeä, jotta jokainen viihtyisi kisaviikonloppuna. 

Reino Moilanen, turvallisuuspäällikkö ja Kuusamon Erä-Veikkojen rakennuspäällikkö on pitkäaikainen vapaaehtoinen, joka on jo kahdenkymmenen vuoden ajan ollut tekemässä maailmancupia Rukalle. Hän pitää Ruka Nordicia ainutlaatuisena kansainvälisenä tapahtumana Kuusamossa. 

Mikä saa Reinon tekemään vapaaehtoistyötä vuodesta toiseen? 

— Loistavat kaverit on se juttu. Meillä on kokenut ja osaava 12 hengen porukka, jonka kanssa teen töitä, sanoo Moilanen. 

Työt tämän vuoden kisoihin on aloitettu jo syyskuun loppupuolella. Vaikka kisaviikonloppu on kova rykäisy niin työ on mielekästä, saa tehdä paljon ja joka vuosi on erilainen. 

— Olen kovasti kiitollinen jokaiselle vapaaehtoiselle ja upeaa nähdä myös paljon nuoria rakentamassa tapahtumaa, sanoo Moilanen.  

Mitä odotuksia Reinolla on itse kisaviikonlopun suhteen? 

— Kyllä menestystä odotetaan suomalaisilta! 

Teksti: Laajasalon opisto / Petri Kiviniemi Kuva: Kuusamo Opisto / Urho Soukka

Kurkkaa videolta, mitä mieltä vapaaehtoiset ovat Ruka Nordicin hengestä.

Jaa artikkeli