26.11.2016 Uutinen, Tiedote

Rukan maailmancup huipentui mäkihypyn osalta Severin Freundin juhliin

Saksalainen liiteli kilpailussa ylivoimaiseen voittoon, yli kymmenen pisteen erolla kisan kakkoseen Norjan Daniel-Andre Tandeen.DSC_0511

Hyppysää lauantain kisassa oli hieman haastavampi kuin perjantain kilpailussa, johtuen kevyestä tuulesta ja lumisateesta. Se ei kuitenkaan estänyt maailman parhaita hyppääjiä esittämästä komeita ilmalentoja. Ensimmäisen kierroksen pisimmästä hypystä vastasi eilisen kisan kakkonen, Severin Freund, hyppäämällä huikean 146 metrin hypyn. Elisen kisan superparivaljakko Slovenian Domen ja Peter Prevc, eivät tällä kertaa yltäneet aivan kisan kärkeen.

Suomalaisittain kilpailu ei superonnistumisia tarjonnut. Karsinnasta kisaan selviytyneistä hyppääjistä Janne Ahonen karsiutui myös tänään toiselta kierrokselta. Ville Larinto selvitti tiensä toiselle kierrokselle, jäätyään kuitenkin lopputuloslistassa sijalle 28. Suomalaisista paras hyppääjä oli Jarkko Määttä, sijoittuen kisassa sijalle 26.

Toisella kierroksella ei voittotaistelussa yllätyksiä nähty. Sen sijaan muista sijoista kamppailu oli todella kovaa. Ranskan Vincent Descombes Sevoie täräytti komean 139 metrisen, joka nosti hänet lopputilastoissa viidenneksi. Viimeisenä tornista tullut Severin Freund kuitenkin tyylitteli 138 metrisen siivun ja otti kilpailussa ylivoimaisen voiton yli kymmen pisteen erolla kisan kakkoseen Norjan Daniel-Andre Tandeen. Kisassa kolmas oli Itävallan Manuel Fettner.