24.11.2022 Uutinen

Yhdistetyn hiihdon ennakkopressissä odotukset oli korkealla ennen maailmancup-kauden avausta

Rukan maailmancupin yhdistetyn hiihdon ennakkopressi pidettiin torstaina Mediakeskuksessa. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in yhdistetyn hiihdon kilpailujohtaja Lasse Ottersen odottaa innolla yhteislähtökilpailua ja ylipäänsä kauden alkamista perinteikkäällä Rukalla. Tänä vuonna miehillä ja naisilla on yhdistetyn maailmancupin kilpailuja enemmän kuin koskaan ennen.

Lasse Ottesen.

Kaksinkertainen yhdistetyn olympiavoittaja Vinzenz Geiger joutui aiemmin syksyllä keskeyttämään Saksan yhdistetyn mestaruuskilpailut varotoimena koronan takia. Lumettomassa ympäristössä käydyn kilpailun mäkiosuudella saksalainen kerkesi hyppäämään kilpailun pisimmän hypyn. Mies selvisi koronasta kuitenkin vähillä oireilla ja on valmis uuteen talvikauteen.

– Maailmancup-kautta on vaikea suunnitella. Tiedän olevani vahva hiihtäjä, mutta mäkihyppy ei aina suju, Geiger kertoi.

Yhteislähtö ei ole hyville hiihtäjille optimaalisin tapa kilpailla.

– En ymmärrä miksi täällä on yhteislähtö. Minun pitää ottaa haaste vastaan, Geiger sanoi.

Saksan päävalmentaja Hermann Weinbuch on tyytyväinen joukkueen valmistautumisesta kauteen ja odotaa, että saksalaiset taistelevat Rukallakin voitosta.

Norjan kilpailujohtaja Ivar Stuanilla on hyvä tilanne yhdistetyssä hiihdossa, koska Norjalla on tunnetusti vahva joukkue.

– Yksi salaisuuksista on, että Jarl (Magnus Riiber) on jo toukokuussa paljon edellä muita urheilijoita ja valmis jo seuraavaan kauteen, Weinbuch sanoi. 

Norja tukee ja tekee yhteistyötä muun maalaisten yhdistetyn kilpailijoiden kanssa. Yhteistyöohjelmassa on muun muassa virolainen Kristjan Ilves. Norjalla on myös kazakstanilaisia ja latvialaisia urheilijoita yhteistyöohjelmassaan.

Ivan Stuan ja Jarl Magnus Riiber.

– Meidän vastuulla on auttaa pieniä maita, koska se on hyväksi lajille, Stuan sanoi.

Torstaina hypättiin yhdistetyn hiihdon varakilpailu. Kilpailu hypätään varmuuden vuoksi, jos olosuhteet muuttuisivat liian haastavaksi mäkihypylle. 

Pisimmälle varakilpailussa hyppäsi Itävallan Mario Seidl (145,5 metriä), joka voitti kilpailun. Toiseksi sijoittui Norjan Jarl Magnus Riiber ja kolmanneksi, niin ikään norjalainen Jens Luraas Oftebro. Mikäli varakilpailun tuloksia jouduttaisiin käyttämään Seidl saisi 40 sekunnin edun hiihtoon lähdettäessä.

 

Aleksi Rouvinen, Laajasalon opisto.

Kuvat: Ville Manninen

Jaa artikkeli