24.11.2022 Uutinen

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ovat Suomen yhdistetyn joukkueen ennakkosuosikit

Suomen suurimmat yhdistetyn hiihdon tähdet Ruka Nordicissa ovat Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Herola oli 18. viime vuoden Rukan maailmancupissa sunnuntain 10 kilometrin kilpailussa. 

– Tämä mäki on sellainen, että en oikeastaan koskaan ole päässyt kilpailullisesti tähän sisään, Herola sanoi varakilpailun hyppynsä jälkeen.

Ilkka Herola.

– Minun huippusuorituksellani pystyy keskinkertaiseen tulokseen täällä. Yleensä tämä on minulle haastava paikka, Herola jatkoi.

Puijon Hiihtoseuraa edustava Herola on MM-hopeamitalisti Oberstdorfista vuodelta 2021.

– Vielä ei ole soihtua poltettu molemmista päistä kun tähän kauteen lähdetään. Oikein positiivinen ja energinen meininki, Herola kertoi valmistautumisestaan kauteen. 

Herola harjoitteli tänä vuonna enemmän kotona kuin normaalisti ja reissujen vähäisempi määrä on tehnyt hyvää.

Sunnuntaina kilpaillaan poikkeuksellisesti käännetyssä järjestyksessä. Mäkihyppy on vasta hiihtojen jälkeen. Ilman tätä muutosta Rukalla mäkihypyn merkitys korostuu muutenkin muihin maailmancupin kilpailuihin nähden. 

– Hyppypainoitteinen kilpailumuoto tietysti. Yhteislähdöllä kun lähdetään siinä liikkeessä pysyy myös heikommat hiihtäjät mukana. Tarkoittaa, että eroja on vaikeampi hiihto-osuudella tehdä, Herola sanoi.

Eero Hirvonen ei kilpaillut Rukalla viime vuonna loukkaantumisen vuoksi. Kotiyleisölle on varmasti näyttöhaluja. Kesä GP:t ovat antaneet viitteitä, että Hirvonen olisi iskussa.

Eero Hirvonen.

– Nykyään täällä on päässyt tosi vähän treenaamaan. Aikoinaan täällä on hypätty enemmän ja tämä on yksi suosikkimäki minulle, Hirvonen sanoi varakilpailu hyppynsä jälkeen.  

Hirvosen paras sijoitus maailmancupin kilpailussa on toinen sija Klingenthalissa Saksassa kaudella 2017–2018.

 

Aleksi Rouvinen, Laajasalon opisto.

Kuvat: Ville Manninen

Jaa artikkeli