23.11.2018 Uutinen, Tiedote

Yhdistetyn viime vuoden kärkikolmikko odottavaisin mielin kauden avauksen aattona

Rukan avauspäivän mediaminglerissä yhdistetystä paikalla oli tänään Japanin Akito Watabe, Norjan Jan Schmid sekä Saksan Fabian Rießle. Yhdistetyn päivän harjoitukset ja varakilpailu peruttiin kovan vastatuulen takia, joten kilpailijat lähtevät huomiseen kilpailupäivään odottavaisin mielin.

Akito Watabe voitti viime vuonna Maailman Cupin ja lähtee tälle kaudelle yhtenä ennakkosuosikkina. Watabe oli Kesä GP:n kokonaiskilpailun viides.

– En odottanut niin hyvää tulosta kesällä, joten olen tyytyväinen siihen. Harjoitteluni on sujunut hyvin ja hyppykuntoni on hyvällä mallilla ennen kauden alkua.

Kovan tuulen takia harjoitukset peruuntuivat ja urheilijoiden hyppykunnoista ei ole varmuutta. Watabe uskoo kuitenkin suoriutuvan hypyistä hyvin.

– Ei se hirveä yllätys ollut minulle. Täällä on yleensä aika tuulista. Tunnen kuitenkin tämän mäen ja hallitsen hyvin mieleni sekä kehoni, joten lähden luottavaisin mielin mäkeen.

Viime vuoden maailmancupin toinen Jan Schmid viettää syntymäpäiviään huomenna ja toivoo lahjaksi hyvää keliä ja hyvän sijoituksen.

– Harjoituskausi sujui hyvin omalta osaltani. Tänä vuonna panostukseni on hieman enemmän tulevissa maailmanmestaruuskilpailuissa, mutta odotan koko kautta mielenkiinnolla.

Fabian Rießle lähtee uuteen kauteen mielenkiinnolla. Hän odottaa Saksan joukkueen kykenevän haastamaan Norjan maiden välisessä kamppailussa.

– On aina mukava tulla Rukalle. Minulla on ollut usein vaikeuksia Rukan hyppyrimäessä, mutta toivon hyviä tuloksia kauden avauksesta.

 

Amir Farhat/Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli