23.11.2018 Uutinen, Tiedote

Suomen miehet Ristomatti Hakolan johdolla Ruka Nordiciin

Suomen miesten hiihtomaajoukkue lähtee Rukan kotikilpailuun vaihtelevin tunnelmin. Haastavat harjoitteluolosuhteet ovat olleet alkukaudesta haittana. Suurimmat menestystoiveet on asetettu huippukunnossa olevan Ristomatti Hakolan harteille.

 

Haastava rata puheenaiheena

Miesten maajoukkueen sprinttivalmentaja Mikko Virtanen povaa ratkaisujen tapahtuvan viimeisessä nousussa ja sen jälkeisessä laskussa.

– Erityisesti erät tulevat varmasti kulminoitumaan siihen. Alamäessä oli tänään myös jääkohtia ja tulemme kiinnittämään niihin huomiota huomisissa aamutreeneissä, Virtanen kertoi.

Distanssimatkoista vastaava Teemu Pasanen uskoo lyhennetyn radan olevan entistä rankempi.

– Miehet joutuvat hiihtämään nyt ison nousun ylös neljä kertaa. Se on rankka työpätkä. Rukan latu on osoittautunut vuosien varrella erittäin taktiseksi. Nousujen päällä olevat tasaiset pätkät ovat ratkaisevia ja ne säilyvät samanlaisina ratamuutoksista huolimatta, Pasanen analysoi.

 

Hakola ja Niskanen suursuosikkeja

Suomen joukkueen kaksi kirkkainta tähteä Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen kehuivat toisiaan kilpaa.

– ”Musti” (Sami Jauhojärvi) sanoi muutama vuosi sitten ennen Rukaa, että jos saa eroa kavennettua puolella minuutilla Iivoon niin menee hyvin. Yritän nyt sitten täällä kaventaa eroa puoli minuuttia Ristomattiin, jos sillä saisi kolmannen sijan, Niskanen vitsaili.

Reippaasti Hakolalle Rovaniemellä pidetyssä Suomen Cupin osakilpailussa hävinnyt Niskanen kertoo alkukauden olleen hieman haastava.

– Onneksi joku (Hakola) laittaa jauhot suuhun ja pistää miehen tekemään asiat totisemmin. Toivottavasti viimeistä herkkyyttä löytyy jo täällä, Niskanen sanoi.

Tuttuun tapaansa hyväntuulinen Hakola ei ottanut menestysmahdollisuuksista isompia paineita.

– Kyllähän se kuitenkin aina vähän jännittää. Katsotaan jos joskus keväällä saa seuraavan kerran nukuttua kunnolla. Tuntuuhan se hyvältä saada luottoa. Jos täällä hiihtää Iivosta minuutin päähän 15 kilometrillä niin sitten on mennyt hyvin, Hakola sanoo.

 

Hiihdon aikataulu (miehet)

Lauantai:
11.00 Sprintin karsinta (P)
13.30 Sprintin finaalit (P)

Sunnuntai:
13.30 15 kilometrin hiihto (P)

 

Matias Koivuranta/Laajasalon opisto

 

 

Jaa artikkeli