23.11.2018 Uutinen, Tiedote

Falla ja Nilsson ennakkosuosikkeina Rukan sprintteihin

Rukan FIS Media Mingler -tilaisuus keräsi valtavan määrän ihmisiä, kun paikalle saapuivat viime kauden maailmancupin sprintticupin kärkihiihtäjät Norjan Maiken Caspersen Falla, Ruotsin Stina Nilsson, sekä Yhdysvaltain Sophie Caldwell.

Viime kaudella sprintticupin voiton vei 28-vuotias Maiken Caspersen Falla 78 pisteen erolla Stina Nilssoniin. Norjalainen hakee neljättä perättäistä sprintticupin voittoa tällä maailmancup-kaudella ja on yksi voittajasuosikki myös tällä kaudella.

 – Todellakin toivon sitä, mutta tällä kaudella se tulee olemaan vaikeata, sillä kovia haastajia löytyy paljon, sanoi Falla.

Ruotsalainen tottunut voittamaan Rukalla

Yksi kovimpia haastajia Fallalle on Ruotsin Stina Nilsson, joka on viihtynyt Rukan maisemissa aikaisemminkin. 25-vuotias ruotsalainen onkin vienyt nimiinsä kahden aikaisemman vuoden sprinttikilpailut.

– Odotan innolla huomista. On ollut ylä- ja alamäkiä, vaikkakin sprintissä ollut onnistumisia, kertoi Nilsson.

Kauteen valmistautuminen on sujunut ruotsalaiselta hyvin ja hän on pysynyt terveenä. Rukaa hän kehuukin loistavaksi kilpailupaikaksi. 

– Pidän laduista täällä ja tunnelma on kuin olisi talven ihmemaassa.

Vahvat haastajat Yhdysvalloista

Kolmanneksi viime kauden sprintticupissa sijoittunut Yhdysvaltain Sophie Caldwell on myös yksi kovista sprinttereistä. Hän onkin valmistautunut hyvin tulevaan maailmancupin avaukseen.

– Vietin hieman aikaa kotona Vermontissa, sen jälkeen matkustettiin harjoitusleirille Suomeen ja maanantaina saavuimme Rukalle, kertoi Caldwell.

Ennakkosuosikeiksi Caldwell nimeää Fallan ja Nilssonin, mutta vahvoja haastajia löytyy saman joukkueen sisältäkin kun viime kaudella sprintticupin kympin joukossa oli maan naiset Jessica Diggins, sekä Sadie Bjornsen.

Jonne Kerkkänen / Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli