24.11.2023 Uutinen, Tiedote

Yhdistetyn uuden Individual Compact- kilpailu päätökseen – kärkikahinoissa yllättävä suomalaisnimi

Yhdistetyn perjantain Individual Compact oli kovatasoinen, ja tarjosi yleisölle myös yllätystuloksia. Miesten yhdistetyn Individual Compact- kilpailu kisattiin tänään selkeissä sääolosuhteissa. Kauden avaukseen otti osaa peräti 57 kilpailijaa.

Mäkiosuuden kärkisija meni hieman yllättäen Itävaltaan, kun Johannes Lamparter vei johtopaikan kilpailun pisimmällä, 141 metrin hypyllä. Torstain varakilpailussa olkapäänsä loukannut norjalaistähti Jarl Magnus Riiber ylsi toiseksi.

Mäkiosuuden suurin yllättäjä oli kuitenkin Suomen Eero Hirvonen, joka täräytti kotiyleisön iloksi peräti kolmannelle sijalle 140,5 metrin loikallaan. Suorituksen arvoa korostaa entisestään se, että Hirvonen ei ottanut perhetragedian vuoksi osaa eiliseen varakilpailuun ja hyppäsi ensimmäistä kertaa Rukalla vasta aamun harjoituksissa.

– Oli aika hyvä hyppy, pystyin paineettomasti vetämään. Ei ollut liian suuria odotuksia, niin pystyi hyvin tekemään sen mitä sieltä tulee ilman mitään suurempia ajatuksia. Lopputulos ja olo on tietenkin tosi hyvä, kertoi Hirvonen.

Yhdistetyn Individual Compact -kilpailu jatkui 7,5 kilometrin hiihto-osuudella. Osuuden aikaerot määrittyivät mäkiosuuden sijoituksen mukaan, ja Eero Hirvonen lähti ladulle ainoastaan 12 sekuntia kärkeä perässä.

Kilpailun hiihto-osuudessa nähtiin erittäin jännittävä voittotaistelu, kun norjalaiset hiihtivät kolmoisvoittoon. Kilpailun voittoon ylsi Jens Lurås Oftebro ajalla 19,24 perässään Jarl Magnus Riiber (+0,9) ja Joergen Graabak (+1,1).

– Ihan hyvin se meni. En ole suurin fani uudelle formaatille, joten olen siihen nähden tyytyväinen tulokseen. Huomenna olen iskussa Gundersenissa, tiivistää Riiber.

Eero Hirvonen hiihti kisassa viidenneksi. Pitkään jopa kärjessä hiihtänyt suomalainen joutui kuitenkin taipumaan hienon taistelun jälkeen.

– Lähtökohtiin nähden hiihtäminen pelitti hyvin.

Muita mielenkiintoisia seurattavia olivat perinteiset kärkihiihtäjät Saksan Johannes Rydzek, joka hiihti komeasti neljänneksi lähdettyään hiihto-osuudelle sijalta 12. Suomen Ilkka Herola lähti kisaan sijalta 16. eli 50 sekuntia kärkeä perässä. Herola hiihti loppujen lopuksi sijalle 10. ja oli suhteellisen tyytyväinen kisan jälkeen.

– Tykkään tästä uudesta formaatista enemmän, kun ei ole minuutti tolkulla eroja. Aika kovaa sai painaa, mutta lopussa eväät oli aikalailla syöty, kun joutui kärkeä ottaa kinni.

Yhdistetty jatkuu huomenna, kun kilpaillaan tutussa ja turvallisessa Gundersenissa. Mäkiosuus alkaa klo 10 ja hiihto-osuus klo. 15.15.