24.11.2023 Uutinen, Tiedote

Mäkihypyn maailmancup avattiin Rukalla – suomalaisilta vahva suoritus karsinnassa

Mäkihypyn maailmancup 2023-2024 käynnistyi Rukan suurmäessä perjantaina. Keliolosuhteet olivat hyvät ja karsinta saatiin suoritettua ilman viivästyksiä. Isoja yllätyksiä karsintakierros ei tuonut ja suomalaisilta nähtiin hyvä aloitus viikonlopulle.

Karsintaan osallistui kaikkiaan kahdeksan suomalaista, joista kuusi selvitti tiensä lauantain kilpailuun. Ainoastaan Henri Kavilo ja Arttu Pohjola jäivät 50:n parhaan ulkopuolelle.

Janne Ahosen poika Mico Ahonen selvitti tiensä ensimmäistä kertaa kilpailuun. Nuorempi Ahonen hyppäsi karsinnassa 120,5 metriä.

Niko Kytösaho näytti karsinta hypyllään olevansa valmis tämän kauden maailmancupiin. Hän oli paras suomalaisista, kun hypylle mitaksi merkittiin 134,5 metriä. Suomalaisen lopullinen sijoitus karsinnassa oli viidestoista. Kytösaho oli tyytyväinen illan karsintaan ja kertoi lähtevänsä hyvillä fiiliksillä kohti lauantain kilpailua.

–  Tämä oli nyt tärkeä startti ja sai kolme tasaista hyppyä. Ei oo tulossa mitään ihmeellistä, mitä täytyis korjata, selvät sävelet on huomiselle. 

Kilpailun ennakkosuosikit hoitivat homman kunnialla maaliin. Karsinnan voitti Andreas Wellinger, joka hyppäsi 144 metriä. Saksalainen on huomiseen kisaan lähdettäessä yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Viime kauden maailmancupin voittaja Halvor Egner Granerud hyppäsi karsinnassa 128 metriä.

Odotettavissa on tasainen ja jännittävä loppukilpailu. Myös suomalaisittain lauantain kilpailuissa on paljon jännitettävää, kun Kytösahon johdolla suomalaiset lähtevät haastamaan maailman kärkiä. Lauantain loppukilpailu alkaa Rukan suurmäessä kello 17.15. 

Teksti: Elias Jolanki, Laajasalon opisto

Eetu Nousiaisen kommentit kisan jälkeen Ruka Nordicin YouTube-kanavalla.

Andreas Wellinger karsintakisan voiton jälkeen.

Jaa artikkeli