26.11.2021 Uutinen, Tiedote

Yhdistetyn perjantai oli Norjan juhlaa

Ensimmäisenä perjantain hiihto-osuudelle lähtenyt Norjan Jarl Magnus Riiber hiihti ylivoimaiseen voittoon yhdistetyn maailmancup-avauksessa. Toiseksi nousi sijalta neljä startannut Johannes Lamparter ennen Jens Luraas Oftebrota, joka sijoittui kolmanneksi.

Riiberin vahva alku siivitti norjalaisen ylivoimaiseen voittoon ja ero toiseksi tulleeseen Lamparteriin oli maalissa 20 sekuntia. Norjalainen oli iloinen voitosta ja kehui Rukaa ja tunnelmaa kisapaikalla.

“Rakastan tätä tunnelmaa, Ruka on yksi parhaista kisapaikoista, joita meillä on. Hyppyrimäki on yksi hauskimmista ja olen aina innoissani kun kausi alkaa Rukalla”, Riiber tunnelmoi.

Toisesta sijasta nähtiin tiukka kamppailu Lamparterin ja Oftebron välillä, jossa Lamparter vei tällä kertaa pidemmän korren. Hiihto-osuudelle toisena lähtenyt Mario Seidl tippui ladulla sijalle neljä.

Suomalaisista Ilkka Herola nousi heikohkon mäki-osuuden jälkeen sijalta 21. sijalle 18. Herola otti hiihto-osuudella kärkeä kiinni noin 20 sekuntia ja Herola olikin koko joukosta toiseksi nopein hiihtäjä. Herolaa nopeammin hiihti vain Saksan Julian Schmid. Kolmanneksi sijoittunut Oftebro oli kilpailun kolmanneksi nopein. Herola oli tulokseen pettynyt, mutta hyvääkin hiihdosta löytyi.

“Pahaltahan se tuntui niin kuin aina, mutta vitosen kisaksi ihan hyvää otatusta, vaikka ei suuria odotuksia tai mahdollisuuksia kisaan ollutkaan”, Herola tuumi.

Huomista kisapäivää ja mäkiosuutta ajatellen Herola kaipaa hyppäämiseen lisää rentoutta ja yksinkertaisuutta.

“Josko siihen huomenna löytyisi vähän lisää rentouden ja yksinkertaisuuden kautta, jotta pääsisi eroon siitä fiiliksestä, että tarvisi lähteä parantamaan ja ylittämään itseään tuonne mäkeen, niin silloin se myös onnistuu paremmin kuin nyt”, Herola päättää.

Muista suomalaisista Otto Niittykoski saapui maaliin samalla sijalla kuin lähti ja oli kisassa 41. (+5:02.8). Rasmus Ähtävä oli kisassa sijalla 47. (+6:59.3) ja Waltteri Karhumaa 48. (+7:26.7). Leevi Mutru sekä Arttu Mäkiaho eivät lähtösuoralle saapuneet ja jättivat hiihto-osuuden väliin.

Huomenna lauantaina yhdistetyn urheilijat ovat jälleen liekeissä kello 10:10 alkavan mäkiosuuden merkeissä. Huominen kymmenen kilometrin hiihto-osuus starttaa puolestaan kello 16:30.