22.11.2017 Uutinen, Tiedote

Yhdistetyn maailmancup alkaa jälleen Rukalta

Rukalla saadaan nauttia jälleen yhdistetyn maailmancupista.

Kuusamon Rukalla ollaan saatu seurata yhdistetyn maailmancupia jo 13 kauden ajan.

Viime kauden yhdistetyn mestaruus meni sekä miesten kokonaiscupissa että maiden välisessä cupissa Saksalle. Kokonaiscupin mestaruuden vei itselleen saksalainen Eric Frenzel. Maailmancupin mestaruus oli Frenzelille viides peräkkäinen. Toiseksi kokonaiscupissa sijoittui Frenzelin maanmies Johannes Rydzek. Frenzel ja Rydzek olivat ylivoimaisia monen sadan pisteen erolla kolmanneksi tulleeseen japanilaiseen Akito Watabeen.

Keskieurooppalaisdominoinnista huolimatta kymmenen parhaan joukkoon yhdistetyn maailmancupissa sijoittuivat myös kaksi suomalaista. Seitsemänneksi loppupisteissä ylsi Puijon Hiihtoseuran kasvatti lkka Herola. Kahdeksanneksi parhaana oli Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvonen. Viime kaudella Hirvonen hiihti Salpausselän osakilpailussa toiseksi, ja saavutti uransa ensimmäisen palkintokorokesijan. Edellisen kerran suomalainen ylsi kolmen parhaan joukkoon yhdistetyn maailmancupin loppupisteissä kaudella 2008-2009. Tuolloin kokonaiscupin voitti jo uransa lopettanut Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta.

Suomalaisittain tuleva yhdistetyn maailmancup näyttää paljon lupaavammalta kuin viime aikoina. Viime viikonloppuna järjestetyssä Rovaniemen Suomen Cupissa Ilkka Herola jäi yllättäen ilman mitalia tullen neljänneksi. Yhdistetyn suomenmestaruuden voittikin toista kertaa peräkkäin Eero Hirvonen. Toiseksi sijoittui Kainuun Hiihtoseuran Arttu Mäkiaho. SM-pronssia otti itselleen Leevi Mutru Lahden Hiihtoseurasta. Yhdistetyn SM-kisoissa oli mukana myös lajin suurmaa Itävalta, jonka joukkueesta kukaan ei yltänyt kymmenen parhaan joukkoon. Suomalaiset siis voittivat käytännössä kaikki mukana olleet itävaltalaiset.

Herolan, Hirvosen, Mäkiahon ja Mutrun lisäksi Suomen joukkueesta yhdistetyn maailmancupissa kilpailee toiseksi eniten maailmancupin kokonaiskilpailuvoittoja haalinut Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen. Viimeisin Mannisen mestaruus on kaudelta 2006-2007. Mestaruuksia hänellä on neljä.