27.11.2021 Uutinen, Tiedote

Saksalaisten kolmoisvoitto päätti yhdistetyn lauantain

Yhdistetyn lauantaipäivä päättyi Saksan kolmoisvoittoon. Lauantain hiihto-osuudelle ensimmäisenä lähtenyt Terence Weber säilytti asemansa ja ylitti maaliviivan voittajana. Voitto oli 25-vuotiaalle Weberille uran ensimmäinen yhdistetyn maailmancupissa. 

Kilpailu säilyi jännittävänä loppuun asti, kun peräti yli kymmenen hiihtäjän ryhmä ratkaisi voiton loppukirissä. Kuudentena ja seitsemäntenä matkaan lähteneet Eric Frenzel ja Vinzenz Geiger ottivat kärkiryhmän kiinni jo 2,5 kilometrin kohdalla. Kisan puolessa välissä kärkiryhmä sai mukaan lisää hiihtäjiä, kun takaa lähtenyt Johannes Lamparterin johtama kolmen hiihtäjän ryhmä otti kärjen kiinni. Lopussa myös yli puoli minuuttia kärjestä perässä lähtenyt Jørgen Graabakin vetämä joukko pääsi vielä kisaan mukaan. Kisan ratkaisu nähtiin vasta viimeisessä mäessä, kun saksalaiskolmikko lähti kovaan loppukiriin. Kolmikosta ensimmäisenä maaliin tuli Weber, ennen toiseksi tullutta Frenzeliä (+1.2)  ja kisan kolmatta Geigeria (+2.3). Weber oli luonnollisesti erittäin onnellinen ensimmäisestä voitostaan.

”Tuntuu mahtavalta. Ensimmäinen voitto ja unelmasta tuli totta. Olin vahva mäessä tänään ja sain siellä hyvän hypyn aikaan. Myös ladulla olin vahva, erityisesti viimeisessä ylämäessä”, Weber kuvailee.

Saksa oli lähellä jopa neloisvoittoa, mutta Viron Kristjan Ilves (+2.8) hiihti hyvän kisan ja tuli maaliin neljäntenä kiilaten Geigerin ja viidenneksi hiihtäneen Julian Schmidin (+3.1) väliin.  

Suomalaisista ensimmäisenä maaliin saapui Ilkka Herola sijalla 22. Herola nousi hiihto-osuuden aikana kymmenen sijaa ja piti hiihtobaanalla viidenneksi kovinta kyytiä. Herolan ero päivän voittajaan Weberiin oli maalissa minuutin. Päivän nopeinta vauhtia rapsakassa pakkaskelissä piti myöskin saksalainen, Johannes Rydzek. Niin ikään saksalainen Fabian Riessle oli hiihtoajoissa toinen ja Itävallan Thomas Joebstl kolmas. 

Kisan toinen suomalainen Otto Niittykoski oli kilpailussa 43. Niittykosken ero voittajaan oli maalissa +5:17.4.

Sunnuntaina on vuorossa Ruka Tourin viimeinen osakilpailu. Mäki-osuus starttaa aamupäivällä kello 10.10. Kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle lähdetään kello 16.05.

 

Kilpailun Top 10 ja suomalaiset:

1. Terence Weber GER
2. Eric Frenzel GER (+1.2)
3. Vinzenz Geiger GER (+2.3)
4. Kristjan Ilves EST (+2.8)
5. Julian Schmid GER (+3.1)
6. Lukas Greiderer AUT (+3.4)
7. Jørgen Graabak NOR (+4.3)
8. Johannes Lamparter AUT (+4.5)
9. Akito Watabe JPN (+5.5)
10. Ryota Yamamoto JPN (+6.0)
——————————————
22. Ilkka Herola (+1:00.3)
43. Otto Niittykoski (+5:17.4)

Kirjoittaja: Akseli Lautiainen

Kuva: Jyri Kotilahti

Jaa artikkeli