27.11.2021 Uutinen, Tiedote

Kobayashi niukkaan voittoon Rukan mäkikisassa

Rukan maailmancupin ensimmäinen mäkikisa päättyi lauantai-iltana Ryoyu Kobayashin juhliin. Japanilaishyppääjä päihitti Slovenian Anze Lanisekin viiden ja puolen pisteen erolla. Palkintopallin täydensi saksalainen Markus Eisenbichler.

Vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen Lanisek johti kilpailua, Kobayashin ollessa toisena. Toisen kierroksen alussa Sveitsin Killian Peier räväytti kunnolla ja hyppäsi 141.5 metriä. Peier johti kilpailua pitkään, mutta jäi lopulta lopputuloksissa kuudenneksi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut slovenialainen Timi Zajc puolestaan putosi toisella kierroksella kauas kärjestä. Zajc hyppäsi ensimmäisellään peräti 141 metriä, mutta toinen hyppy kantoi ainoastaan 119 metriin. Zajc oli lopputuloksissa yhdeksäs.

Viime viikonlopun Venäjän osakilpailuvoittaja, Saksan Karl Geiger oli Rukan lauantain kilpailussa viides. Geiger keräsi yhteispisteet 289.6 ja jäi neljänneksi tulleesta itävaltalaishyppääjä Stefan Kraftista vain 0.2 pistettä.

Suomalaisittain kilpailu ei herättänyt hurraa-huutoja. Ainoana suomalaisena loppukilpailuun edenneen Niko Kytösahon kilpailu päättyi pettymykseen, kun ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi ainoastaan 121 metriin. Kytösaho jäi sijalle 36 ja karsiutui näin ollen toiselta kierrokselta. Hän oli luonnollisesti harmissaan omasta suorituksestaan.

– Huonot fiilikset jäi, totta kai. Ei pystynyt tekemään sitä, mitä tänään olisi tarvinnut. Tekniikkavirheitä ja jäykkää suorittamista, niin sitten se näyttää tuolta, hän kertoi.

Rukalla kilpailtiin hyytävissä olosuhteissa, yli 20 asteen pakkasessa. Hyppäämiseen kirpeä pakkanen ei kuitenkaan Kytösahon mukaan vaikuttanut.

– Ei se tähän vaikuta oikeastaan, vähän kylmempi vaan tuolla tornissa.

Kytösaholla on mahdollisuus kääntää viikonloppu positiiviseksi huomenna sunnuntaina, kun Rukan mäessä on vielä yksi kilpailu edessä. Karsinta alkaa kello 15.30 ja itse kilpailu käynnistyy kello 17.15.

Teksti: Pauli Pekkanen
Kuva: Jarmo Vaarala

Jaa artikkeli