24.11.2022 Uutinen

Rukan yhdistetyn kuningas Jarl Magnus Riiber jahtaa 50:ttä maailmancupin voittoaan

Norjalainen yhdistetyn hiihdon urheilija Jarl Magnus Riiber, 25, on voittanut Rukan maailmancupin kolme vuotta putkeen. Mikäli Riiber voittaa Rukalla, on se jo hänen 50. maailmancup-kilpailun voittonsa. Maailmancupin menestyksellä mitattuna vuonojen maan mies on menestynein yhdistetyn kilpailija. Suomen Hannu Manninen on voittojen kokonaistilastossa toisena 48:lla voitolla. 

 

Jarl Magnus Riiber hakee neljättä peräkkäistä voittoaan Rukalla.

Riiber kertoi Ruka Nordicin ennakkopressissä tulevansa itsevarmana kauden avaukseen. Norjalainen on yksi voittajasuosikeista tänäkin vuonna.

– Viimeisinä neljänä tai viitenä vuotena olen hieman kamppailut kesäisin loukkaantumisten kanssa. Kuntoni ei ole niin hyvä kesäisin, mutta yksi avaintekijä on, että treenaan paljon syksyllä saadakseni itseni kunttoon, Riiber sanoo.

Riiber kehaisi myös suomalaisia, itävaltalaisia ja saksalaisia heidän viimeaikaisista suorituksistaan. Tänä kautena norjalainen on motivoitunut parantamaan suorituksiaan erityisesti isoissa mäissä.

– Minulla oli hyvä kauden aloitus Norjan mestaruuskisoissa Beitostølenissä. Kilpailu meni hyvin ja tulen positiivisella mielellä tähän viikkoon. Nälkää on päästä palkintopallille, Riiber kertoo.

– Monet urheilijat ovat näyttäneet kesän kilpailuissa suurta potentiaalia. Suomalaiset näyttävät todella vahvoilta ja odotan innolla mitä Ilkka (Herola) ja Eero (Hirvonen) saavat aikaan tällä viikolla, Riiber sanoo.

Riiber on nelinkertainen maailmanmestari, nelinkertainen maailmancupin kokonaiskilpailunvoittaja ja olympiahopeamitalisti.

 

Aleksi Rouvinen, Laajasalon opisto

Jaa artikkeli