28.11.2021 Uutinen, Tiedote

Rukan mäkiviikonloppu huipentui slovenialaisjuhliin

Rukan maailmancup-viikonloppu sai mäkihypyssä arvoisensa päätöksen, kun Slovenian Anze Lanisek nappasi uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton. Lanisek johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen ja pystyi pitämään tasonsa myös viimeisenä hyppääjänä toisella kierroksella. Slovenialaishyppääjä joutui monen muun viimeisen hyppääjän tapaan melko vaikeisiin tuuliolosuhteisiin.

Saksalainen Karl Geiger leiskautti toisen kierroksen lopussa mahtavan, 142,5 metrin pituisen hypyn ja johti kilpailua vielä Lanisekin viimeiseen suoritukseen asti. Lanisekin voittohyppy mitattiin lopulta 135 metrin pituiseksi ja yhteispisteitä slovenialaiselle kirjattiin 311.9. Geigerin vastaava saldo oli 310.3. Saksalaisittain loistavan päivän täydensi vielä Markus Eisenbichler, joka sijoittui kolmanneksi pisteillä 305.2.

Suomalaisittain mäkikilpailu oli pettymys. Sekä Niko Kytösaho että Antti Aalto karsiutuivat toiselta kierrokselta. Kytösahon sijoitus oli lopulta 36. ja Aallon 47.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Wislassa, Puolassa. Kokonaiskilpailun kärjessä on Karl Geiger ennen Anze Lanisekia.

Teksti: Pauli Pekkanen
Kuva: Casper Pitkänen

Jaa artikkeli