28.11.2021 Uutinen, Tiedote

Sunnuntain miesten takaa-ajossa venäläiset korkeimmalla – Bolshunov ykkönen

Maastohiihdon maailmancupin avaus sai päätöksensä sunnuntaina. Päivän alku oli melko sekava, kun naisten takaa-ajoa jouduttiin siirtämään liian kylmien sääolosuhteiden vuoksi. Miesten puolella päästiin kuitenkin starttaamaan ajallaan, mutta moni kärkinimi jäi kilpailusta pois.

Lauantain kilpailun voittanut Iivo Niskanen jäi viime hetkillä takaa-ajosta pois terveysriskien takia. Myös kaikki norjalaishiihtäjät jättivät kilpailun välistä.

Venäläiset puolestaan hallitsivat kilpailua, ottaen maalle neloisvoiton. Ykköseksi tuli odotetusti Aleksandr Bolshunov. Muut nimet kärkinelikossa olivat järjestyksessä Sergei Ustjugov, Artem Maltsev ja Ivan Jakimushkin. Tsekkiläinen Michal Novak oli pitkään kärkitaistelussa mukana ja otti lopulta kunnioitettavan sijan viisi. 

Parhaan suomalaissijoituksen otti Remi Lindholm, joka tuli maaliin sijalla 20. Perttu Hyvärinen oli myös pisteillä ottaen sijan 22. 

”Varmasti aika legendaarinen kisa tulee tuonne kisojen muistoon, mutta maailmancupeissa tapahtuu aina kaikenlaista”, Hyvärinen kommentoi takaa-ajon jälkeen.

Maastohiihdon maailmancup saa jatkoa ensi viikolla, kun kilpaillaan Lillehammerissa.

 

Teksti: Algoth Nyström

Kansikuva: Casper Pitkänen

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli