03.12.2021 Uutinen, Tiedote

Ihmisiä kisoissa

Kuusamoon Ruka Nordic -kisohin on tullut paljon vapaaehtoisia, katsojia ja kilpailujen onnistumisen eteen tekeviä henkilöitä. Tapasin heitä ja kysyin heiltä kisoihin liittyvistä asioista.

Opiskelija Richard Ikpah tuli Rukalle Kajaanista. Hän toimi kisoissa järjestyksenvalvojana ja kertoi, että on viihtynyt oikein hyvin. Hän kehui kisojen ilmapiiriä.

Järkkäri maskilla
Länsi-Afrikasta kotoisin oleva Ikpah oli jo aikaisemmin hiihtokilpailuissa vapaaehtoisena toimijana tämän vuoden helmikuussa. Ensi vuoden maaliskuussa hän menossa uudelleen Vuokatin kisoihin töihin.

Tapasin Media Centerissä Nelly Korpikosken, joka teki videoiden editointia. Hän kertoi, että on viihtynyt kisoissa, kun on saanut työskennellä urheilun hyväksi.
Kysymykseen: Latistiko kilpailuja Iivo Niskasen poisjäänti sunnuntain takaa-ajohiihdossa, Nelly vastasi seuraavaa:

”Sanotaan, että henkilökohtaisesti en seurannut ko. hiihtoa, mutta yleisön kannalta se oli pettymys.”

Media editoija Nelly Korpikoski PLK290.NEF

Korpikoski on aikaisemmin ollut MM-hiihdoissa Lahdessa ja muutamia kertoja Salpausselän kisoissa mukana.

Rukan kisoihin katsojana tulleet Aimo Järvinen ja Erkki Frick ovat hiintokisojen konkareita, sillä he ovat kiertäneet katsomassa paljon Pohjoismaisten hiihtolajien kisoja niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Järvinen on itsekin entinen hiihtäjä.

Eläkkeellä olevat ystävykset, Järvinen ja Frick, ovat viihtyneet katsomossa ja olivat sitä mieltä, että kannatti jälleen lähteä paikanpäälle. Heidän kisafiilistään latisti Iivon Niskasen poisjäänti sunnuntain kisasta.

Niskanen olisi lähtenyt sunnuntain takaa-ajoon kahdeksan sekunnin etumatkalta. Kisojen viimeinen päivä valkeni napakassa pakkasessa, -26 C, jonka takia hiihtojen aikatauluja lykättiin.

Kisaturistit Erkki Frick ja Aimo Järvinen.NEF

Aivan maalisuoran vieressä oli sponsoritelttoja. Yhdessä oli sveitsiläisen juuston markkinoija Ulla Hakala. Hän ei teltaltaan ole pystynyt seuraamaan kilpailuja, mutta on kuitenkin aktiivinen hiihtolajien penkkiurheilija.

Hakala on viihtynyt kisoissa ja pitää työstään esitellä Le Gruyère Switzerland -juustoa. Heillä oli tällä kertaa kahta erilaista, miedompaa ja voimakkaampaa, myös maisteltavana.

Ulla Hakala PLK305

Vaasalainen Hakala oli tullut kisoihin tuote-esittelijäksi. Hän on aikaisemminkin toiminut samoissa tehtävissä.

Jaa artikkeli