23.11.2018 Uutinen, Tiedote

Eero Hirvonen mukana Rukan maailmancup-avauksessa

Suomen yhdistetyn maajoukkueen mediatilaisuuden odotetuin uutinen koski polvivammasta kärsinyttä Eero Hirvosta, joka on mukana Suomen joukkueessa, mutta aikoo osallistua vain yhteen kilpailuun viikonlopun aikana. Suomen joukkueessa Wille Karhumaa korvaa Atte Korhosen, joka jää sivuun sairastelun takia.

 

Päävalmentaja Kukkonen – viimeinen kuukausi ollut haastava

Päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi mediatilaisuudessa Suomen joukkueen viimeisimmästä kuukaudesta, johon on mahtunut Hirvosen sairastelua ja vähäinen määrä mäkitreenejä.

– Tietysti kauden avaus jännittää. Omien poikien kunnosta on jonkinlainen tuntuma, mutta vastustajista ei voida olla varmoja, kuinka hyvässä kunnossa he ovat.

 

Suomen joukkueen terveysongelmat selätetty

Leevi Mutru ilmoitti olevansa hyvässä kisakunnossa ennen Rukan viikonloppua ja oikein tyytyväinen viime viikkojen harjoittelun tuloksiin. Hän oli mukana myös Falunissa mäkitreeneissä ja virkistävältä reissulta tarttui mukaan rutkasti itseluottamusta ja hyvää hyppykokemusta lumella.

Eero Hirvosen polvivamma alkaa olla menneen talven lumia ja harjoittelua on asteittain lisätty. Hirvonen oli alkuviikolla Rovaniemellä harjoittelemassa hyppyjä.

– Kyllä se aika tutulta vielä tuntui kivuta mäkitorniin. Olen aina tykännyt hyppäämisestä, joten oli todella mukavaa. Viimeinen päätös kisaamisesta tehdään lauantaina, mutta hyvin varmasti olen mukana yhdessä kilpailussa viikonloppuna.

Arttu Mäkiaholla on ollut hieman hankalat pari viikkoa. Mies ei ollut sairastelun takia mukana Falunin mäkitreeneissä, mutta oli mukana muutamassa hiihtotreenissä Vuokatissa ennen Rukaa. Viime vuonna Mäkiaho nappasi kymmenennen sijan, joka oli lopulta hänen kauden parhaansa.

Wille Karhumaa sai kutsun maajoukkueeseen Atte Korhosen sairastelun takia ja nuorella lupauksella on nyt todellinen näytön paikka. Viime vuonna Karhumaa oli mukana Rukalla ja hänelle päällimmäisenä mieleen jäi Rukan hyvä fiilis.

– Ensimmäinen maailmancup-startti oli viime vuonna täällä ja aivan uskomaton fiilis, kun yleisöä oli paikalla. Odotan innolla, että pääsen kisaamaan ja aion nauttia tästä mahdollisuudesta.

 

Herola malttamattomana kauden avaukseen

Kesän grand prixin kokonaiskilpailun toiseksi sijoittunut Ilkka Herola lähtee Rukalle Suomen joukkueen ykköstoivona. Kesä-GP:n viimeisimmästä kilpailusta on kulunut jo aikaa ja halu kilpailutilanteeseen on jo kova.

– Ei se tästä odottelemalla parane. Eiköhän se ole taas aika laittaa numeroliivi rintaan ja päästä tositoimiin. Varmasti joka vuosi vuodesta 2013-14 ammuttu kovilla tavoitteilla, mutta kertaakaan en ole ollut kymmenen joukossa, joten jos kymmenen joukkoon pääsen olen tyytyväinen.  

Rukalla käydään tänä vuonna myös joukkuekisa, jota Herola odottaa innolla.

– Hienoa päästä kotiyleisön edessä näyttämään mihin Suomen joukkueesta on, jos Eero (Hirvonen) osallistuu vain yhteen kilpailuun, niin minun mielestäni se voisi olla vaikka joukkuekilpailu. Toivotaan, että saadaan kaikki ehjät suoritukset, niin voimme taistella podium-sijoista.

Amir Farhat/Laajasalon opisto

Jaa artikkeli