28.11.2020 Uutinen, Tiedote

Riiberille jo toinen voitto yhdistetyssä suvereenilla esityksellä − Suomalaisilta upea hiihto-osuus

Jarl Magnus Riiber eteni ylivoimaiseen voittoon viikonlopun toisessa yhdistetyn kilpailussa Rukalla.

Lauantaina yhdistetyssä käytiin kymmenen kilometrin kilpailu, jonka nimiinsä vei selvästi Jarl Magnus Riiber. Norjalainen lähti ladulle kärjessä 14 sekuntia ennen toisena hiihto-osuudelle startannutta Japanin Akito Watabea. Riiber hallitsi johtoaan koko kilpailun ajan ja sai hiihtää rauhassa voittoon.

“Pyrin hiihtämään kovaa ja säilyttämään turvallisen eron Eric Frenzeliin koko ajan. Tuntui hyvältä ja olen tosi iloinen voitosta. Hyppy ei ole ollut parhaalla tasolla, mutta toivottavasti pystyn hyppäämään vielä paremmin ja voittamaan huomenna”, Riiber kertasi kilpailun jälkeen.

Riiberin ero toiseksi tulleeseen Eric Frenzeliin oli huikeat 50,1 sekuntia. Frenzel nousi vahvalla hiihdolla kuudennelta sijalta toiseksi. Saksalainen sai taistella sijoituksista viimeiseen asti, mutta oli loppukirissä Franz-Josef Rehrliä, Manuel Faisstia sekä kolmanneksi tullutta Akito Watabea vahvempi.

Mäkiosuudella hyvin hypännyt Yoshito Watabe tippui hiihdossa neljänneltä sijalta yhdeksänneksi. Philipp Orter lähti yhdeksäntenä ladulle, mutta sijoitus tippui lopulta roimasti ja itävaltalainen oli lopulta 26. Perjantaina kolmanneksi yltänyt Jens Luraas Oftebro kaatui mäkiosuudella ja oli kilpailussa tänään kymmenes.

Suomalaisilta ei tällä kertaa suuria onnistumisia mäessä nähty. Parhaana suomalaisen hiihtämään sijalta 24 lähtenyt Ilkka Herola oli tänään koko joukon nopein hiihtäjä. Herola onnistui nousemaan kilpailussa mahtavasti lopulta sijalle 11. Omaan hiihto-osuuteensa hän oli tyytyväinen.

“Siinä oli kyllä hyvä meininki koko ajan. Oli mukava hiihtää kilpaa. Tommosia hiihtoja toivoisi mielellään kymmenen sijaa ylempänä. Nautin kyllä joka metristä.”

Muista suomalaisista Eero Hirvoselta nähtiin myös hieno nousu. Sijalta 26 lähtenyt Hirvonen hiihti maaliin 14:ntenä. Ilon aihetta toi myös Perttu Reposen ensimmäiset maailmancupin pisteet sijalla 28.

Yhdistetyn Ruka Tourin kolmas ja viimeinen kilpailu kamppaillaan samassa muodossa kuin lauantaina. Mäkiosuus alkaa klo 10:30 ja hiihtämään lähdetään klo 15:55.