22.11.2018 Uutinen, Tiedote

Pärmäkoski ja Johaug suosikkeina avausviikonloppuun Rukalla

Maastohiihdon maailmancupia kilpaillaan 17. kertaa Rukalla. Lauantaina kilpaillaan naisten sprintit ja päätöspäivän sunnuntaina kruunaa 10 kilometrin väliaikalähtö perinteisellä hiihtotavalla.

Viime kaudella naisten hiihtoa Rukalla hallitsi Norja napaten yhteensä neljä podiumsijoitusta.

Paluun maailmancupin hiihtoladuille tekevä Terese Johaug on aloittanut kauden vahvasti, peitoten Beitostölenissä muut norjalaishiihtäjät ylivoimaisesti. 30-vuotias norjalainen lähteekin kauteen vahvana ennakkosuosikkina näyttöhaluja puhkuen.

Naisten kokonaiskilpailun viime kauden maailmancupissa nimiinsä vieneeltä Heidi Wengiltä on lupa myös odottaa hyvää suorittamista tälläkin kaudella. Norjan kovan tiimin täydentää sprintticupin voittaja Maiken Caspersen Falla, sekä vahva normaalimatkojen hiihtäjä Ingvild Flugstad Østberg.

Löytyykö Johaugille pysäyttäjää?

Norjan nimekkään joukkueen lisäksi löytyy myös vahvoja haastajia muista maista. Kestomenestyjiksi lukeutuu Ruotsin kokeneet Charlotte Kalla ja Stina Nilsson. Myös nuorta Ebba Anderssonia ei pidä laskea pois voittokamppailuista.

Yhdysvaltalaiset Jessica Diggins, sekä Sadie Bjornsen ovat myös rutinoituneita hiihtäjiä.

Suomalaisista menestystoiveet ovat korkealla Krista Pärmäkosken suhteen, jota povataan voittokamppailuun sunnuntain väliaikalähdössä yhdessä Therese Johaugin kanssa.

Kerttu Niskanen lukeutuu myös kovakuntoisiin hiihtäjiin ja voi onnistuessaan yltää kympin sakkiin. On myös mielenkiintoista nähdä, miten nousua kansainväliseen hiihtoon tekevä Johanna Matintalo onnistuu kotimaisemissa.

Suomi on mukana Ruka Nordicissa 15 hengen joukkueen voimin. Tutustu Suomen joukkueeseen täällä

Ohjelma:

Lauantai
klo 11.00 sprintin karsinta
klo 13.30 sprintin finaalit

Sunnuntai
klo 11.45 naiset 10 km (p)

Jaa artikkeli