22.11.2018 Uutinen, Tiedote

Ilkka Herola Suomen ykköstykkinä Rukalle

Yhdistetyn maailmancup starttaa tänä viikonloppuna Rukalla. Perjantaina käydään viralliset harjoitukset sekä varakilpailu ja kauden ensimmäinen mäkiosuus alkaa lauantaina klo 12.00.

Ilkka Herola kisasi loistavan kesäkauden ja sijoittui kesä-GP:llä toiseksi. Herola otti kesällä ensimmäisen henkilökohtaisen osakilpailuvoittonsa. Maailmancupissa ensimmäinen voitto antaa vielä odottaa itseään – olisiko sen aika kauden avauksessa Rukalla?

Eero Hirvonen sijoittui viime kaudella maailmancupissa kuudenneksi ja nuoren miehen odotetaan jatkavan vahvoja otteitaan myös alkavalla kaudella. Hänen osallistumisensa Rukan kisoihin on epävarmaa kesällä tulleen polvivamman vuoksi ja päätös ilmoitetaan torstaina.

Seuraa heitä

Viime kausi päättyi Japanin Akito Watabe juhlaan. 30-vuotias mäkispesialisti voitti kokonaiscupin 365 pisteen erolla Norjan Jan Schmidiin. Watabe voitti Rukalla viime kaudella 10 kilometrin matkalla.

Menneenä kesänä kovakuntoisin oli Itävallan Mario Seidl. 25-vuotias urheilija voitti kesä-GP:n kokonaiskilpailun ennen toiseksi tullutta Suomen Ilkka Herolaa. Eroa kilpailijoiden välillä oli 133 pistettä. Nähtäväksi jää, jatkuuko itävaltalaisen hyvä kisakunto maailmancupin alkaessa sekä kantaako lento vielä alkuvuodesta 2019, jolloin käydään Seefeldin MM-kilpailut.

Kauden ennakkosuosikkeihin voidaan laskea edellä mainittujen lisäksi Saksan Johannes Rydzek sekä Norjan Jan Schmid. Rydzek voitti viime kaudella kaksi osakilpailua, joista molemmat Suomessa. Hän voitti Rukan sekä Lahden maailmancupin osakilpailut ja oli kokonaiskilpailun neljäs. Schmid oli kokonaiskilpailun toinen ja voitti niin ikään kaksi osakilpailua. Schmidin vahvuuksina pidetään hänen loistavaa taktikointia sekä voimakasta voitonjanoa.

Edelliskaudella maiden välisestä kilpailusta voiton korjasi Norja. Norja taisteli Saksan kanssa voitosta ja oli lopulta maiden ykkönen 130 pisteen erolla. Muut maat saavat suoriutua tällä kaudella loistavasti, mikäli mielivät taistella kahta suurta vastaan.

 

Saksan päävalmentaja Weinbuch odottaa nuorten esiinmarssia

Saksalaiset lähtevät jälleen kauteen ennakkosuosikkeina. Rukalle Saksan joukkue saapui jo hyvissä ajoin.

-Saavuimme Rukalle harjoittelemaan, koska kotona (Saksassa) ei ollut lunta. Emme ole vielä päässeet mäkeen, mutta olemme harjoitelleet paljon laduilla. Meillä on vielä paljon treenejä jäljellä ja nyt alamme keskittyä viikonlopun avausta varten, kertoi Saksan yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Hermann Weinbuch.

Tulevalta kaudelta päävalmentaja odottaa omiltaan vahvoja otteita mäessä sekä erityisesti nuorten esiinmarssia.

-Yhdistetyssä on tänä vuonna paljon nuoria. Luulen, että Norjan Jarl Magnus Riiber ja Suomen sekä Japanin urheilijat tulevat olemaan hyviä mäessä.

Rukan kisoja Weinbuch odottaa innolla.

-Ruka on yksi parhaista ja haastavimmista kilpailupaikoista. Ladut ovat todella mäkisiä ja ne vaativat hyvää kuntoa. Täällä on myös yksi maailman parhaista hyppyrimäistä, mutta tuuli voi olla kova, joten urheilijoilta vaaditaan kovaa mielenlujuutta. Hyppyjen onnistuminen on täällä erityisen palkitsevaa, ennakoi hyväntuulinen Weinbuch.

Yhdistetyn aikataulu

Lauantai
Klo 12 mäkiosuus HS 142
Klo 16 hiihto-osuus, 10km

Sunnuntai
Klo 10.45 joukkuemäki, HS 142
Klo 16 viesti 4 x 5 km

Jaa artikkeli