25.11.2018 Uutinen, Tiedote

Paluun tehnyt Johaug ylivoimaiseen voittoon Rukan perinteisellä

Therese Johaug palasi voitokkaasti maailmancupin hiihtoladuille Rukalle.

30-vuotias norjalainen oli ylivoimainen naisten perinteisen 10 kilometrin hiihtomatkalla. Kilpailun toinen oli Ruotsin Charlotte Kalla joka jäi Johaugista 22,5 sekuntia. Podiumin täydensi Ruotsin nuori Ebba Andersson, jääden norjalaisesta  32,8 sekuntia.

Jo kilpailun alkaessa nähtiin motivoitunut ja voitonnälkäinen norjalainen. Johaug oli kilpailussa totutun vahva ja hallitsi väliaikapisteitä läpi kilpailun.

–  Se oli todella hyvä kisa minulta. En voi uskoa että olen täällä ja voin aloittaa kauden voitolla, siitä olen unelmoinut pari viimeistä vuotta. Iso kiitos kaikille paikalla olijoille, kaikki kannustivat minua koko ajan, kertoi iloinen Johaug voiton ratkettua.

Ruotsin hiihtäjien loistava panostus jatkui myös perinteisen matkalla, kun podium täydensivät Charlotte Kalla, sekä Ebba Andersson.

–  Saimme paljon energiaa eilisestä sprinttikilpailusta tähän päivään. Lisäksi meillä on loistava yhteishenki ja kauden alun harjoitukset sujuivat hyvin, kertoi Charlotte Kalla.

–  Se on erinomaista jakaa podium toisen maan naisen kanssa. Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen tämän päivän suoritukseeni, jatkoi Andersson.

 

Kolme suomalaista pistesijoille

Kovimmasta suomalaispanoksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka sijoittui väliaikalähdössä kuudenneksi, häviten Johaugille lähes minuutilla.

– Erot kasvoivat hieman odotettua isoimmiksi. Eilinen näkyi hieman, joten tänään ei ollut ihan terävintä menoa, kommentoi Pärmäkoski.

Pistesijoille perinteisen kympillä hiihtivät myös Laura Mononen (25:s) ja Kerttu Niskanen (30:s)

Jonne Kerkkänen / Laajasalon Opisto

Jaa artikkeli