25.11.2018 Tiedote, Uutinen

Bolshunoville toinen voitto Rukalta

Alexander Bolshunov jatkoi menestyskulkuaan voittamalla suvereenisti miesten 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdön Rukan kauniissa talvisäässä.

Venäjäläinen päihitti toiseksi tulleen Norjan Emil Iversenin selvästi 20 sekunnin erolla. Kolmanneksi hiihti Ruotsin Calle Halfvarsson.

Iivo Niskanen oli kilpailun paras suomalainen. Niskanen aloitti kilpailun vahvasti, mutta kunto ja pito alkoivat hiipua loppua kohti ja mies tipahti lopulta sijoituksissa kuudenneksi. Niskanen valitteli kilpailun jälkeen peesiavun puuttumista.

– Aika yksin joutui hiihtämään ja viimeinen isku puuttui, mutta ei tästä sen kummempia johtopäätöksiä kannata vetää. Tästä mennään eteenpäin, Niskanen sanoi.

Suomalaisista pistesijoille hiihtivät myös Ristomatti Hakola (17:s) sekä kautensa Rukalla avannut Antti Ojansivu (28:s).

– On pitänyt kisata jo monta kisaa, mutta olen aina tullut kipeäksi. Yllättävän hyvin meni vaikka viimeisellä kierroksella kaikki peesit katosivatkin. Tästä on hyvä jatkaa, sanoi iloinen Ojansivu kilpailun jälkeen.

Ruka Nordic 2018 on nyt miesten hiihdon osalta ohi, mutta kilpailuja riittää vielä tänään yhdistetyn ja mäkihypyn merkeissä.

 

Matias Koivuranta/Laajasalon opisto

 

Jaa artikkeli