25.11.2018 Uutinen, Tiedote

Mario Seidl ensimmäiseen maailmancup-voittoon

Yhdistetyn maailmancup starttasi lauantaina Mario Seidlin voitolla. Seidl oli mäessä ylivoimainen ja onnistui pitämään Norjan Jarl-Magnus Riiberin hiihdossa. Seidlin hyppy kantoi uskomattomat 145,5 metriä. Ennakkosuosikkeina kisaan lähteneet Akito Watabe ja Jan Schmid epäonnistuivat hypyissään eivätkä kyenneet kärkitaisteluun hiihdossa.

Suomalaisten toivot kaatuivat Leevi Mutrun syliin, kun Ilkka Herola sekä Eero Hirvonen epäonnistuivat hypyissään. Toiseksi parhaiten Suomalaisista hyppäsi Arttu Mäkiaho. Mäkiaho kommentoi Ylelle hyppyään näin.

– Minulla on ollut vähäinen määrä lumihyppyjä ja ehkä se näkyy pienenä epävarmuutena, Mäkiaho kertoi Ylen haastattelussa.

Hiihto-osuudelle Seidl lähti mukavasta 57 sekunnin johdosta. Riiber hiihti todella hienosti ja 8.6 kilometrin kohdalla kaksikon ero oli enää 10.3 sekuntia Seidlin hyväksi.

Lopulta Seidl kuitenkin kykeni kiristämään vauhtiaan ja hiihti uransa avausvoittoon 16.5 sekunnin erolla. Kolmas oli myös upeasti hiihtänyt Johannes Rydzek. Seidl avasi voittoaan kisan jälkeisessä haastattelussa näin.

– Tuntuu todella hyvältä. Näin tästä unta eilen ja hyppäsin tänään loistavasti. Myös hiihto oli teknisesti todella hyvä ja viimeinen kierrokseni oli täydellinen.

Suomalaisista paras oli Leevi Mutru. Hän oli kilpailun 14:s. Eero Hirvonen oli sijalla 30 ja Arttu Mäkiaho 31. Muista suomalaisista Ilkka Herola oli 33:s, Atte Kettunen 47:s, Wille Karhumaa 52:n ja Waltteri Karhumaa 54:s ja viimeinen sijoituksen saanut kilpailija.

Yhdistetty jatkuu sunnuntaina joukkuekilpailun mäkiosuudella klo 10.45.