25.11.2021 Uutinen, Tiedote

Miesten sprintti – löytyykö haastajia Kläbolle?

Maastohiihdon maailmancupin uusi kausi alkaa tuttuun tapaan Rukalla. Miesten ja naisten hiihdot alkavat perjantaina 26.11.2021 perinteisen hiihtotyylin sprintillä: karsinnat alkavat klo 11.00 ja finaalit puolestaan klo 13.30.

Miesten maastohiihdon sprinttikisaan ehdottomat ennakkosuosikit tulevat Norjasta, kuten viime vuosina on totuttu näkemään. Maailman parhaaksi sprinttihiihtäjäksi tituleerattu Johannes Hösflot Kläbo on hallinnut sprinttikisoja jo useamman kauden ajan, ja hän lähtee ylivoimaisessa asemassa Rukan maailmancupin sprinttiin. 25-vuotias Kläbo jäi viime vuoden kilpailussa toiseksi, mutta sisuuntumista Kläbolta on odotettavissa.

Kläbon kovimmat haastajat tulevat hänen omasta joukkueestaan. Viime vuoden voittaja Erik Valnes on näyttänyt hyviä merkkejä sprinttiä ajatellen ja intoa Kläbon päihittämiseen varmasti löytyy uudemman kerran. Myös Håvard Solås Taugböl on vakiinnuttanut paikkansa hiihtäjien eliitissä. Norjalaisten suurin vastus viime vuosina on ollut italialainen Federico Pellegrino, jolta voi tänäkin vuonna odottaa urotekoja.

Potentiaalinen yllättäjä voi olla norjalainen Sivert Wiig, joka on pystynyt haastamaan maajoukkuemiehiä Norjan kansallisissa kisoissa.

_DSC1657-26

Suomalaisittain katseet kääntyvät varmasti Joni Mäkeen, joka pärjäsi viime kauden sprinteissä hienosti. Mäen bravuuri on vapaan sprintti, mutta perjantaina kilpaillaan edellisvuoden tapaan perinteisen hiihtotavan sprintissä. Taivalkoskella ja Vuokatissa Suomen Cupin voittoa juhlinut Lauri Vuorinen on puolestaan parhaimmillaan juuri perinteisellä tyylillä.

Ristomatti Hakola on pitkään ollut Suomen ykkössprintteri, mutta saattaa olla, ettei sprintti ole enää hänen ykkösprioriteettinsa. Rukalle lähtiessä Hakolalla ei ole vielä yhtään sprinttikisaa alla, mutta Taivalkoskella normaalimatkalla näytti vauhtia löytyvän.

Ruka Nordicin tapahtumat ja uutiset löydät verkkosivuiltamme sekä sosiaalisen median kanavista Twitteristä, Facebookista ja Instagramista.

 

Teksti: Algoth Nyström

Kuvat: Ina Leminen

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli