25.11.2021 Uutinen, Tiedote

Mäkihyppääjät ponnistavat kohti Rukan Maailmancup-kilpailua – yleisön paluu sytyttää urheilijat

Mäkihypyn maailmancup jatkuu tänä viikonloppuna Rukan maisemissa. Toisin kuin maastohiihdossa ja yhdistetyssä, mäkihyppykausi polkaistiin käyntiin jo viime viikonloppuna Venäjällä, Nizhny Tagilissa.

Kauden avauksen suurin onnistuja oli Saksan Karl Geiger, joka nappasi viikonlopun kahdesta kilpailusta ensimmäisen ja toisen sijan. Geiger johtaa näin ollen maailmancupin kokonaiskilpailua, ennen Norjan Halvor Egner Granerudia. Parhaana suomalaisena kauden starttasi Niko Kytösaho, jonka sijoitukset olivat 18. ja 23.

Kytösaho odottaa tulevaa viikonloppua vesi kielellä.

– On tätä odotettu, kun pitkästä aikaa saadaan yleisö paikan päälle. Minulle nämä ovat vielä ensimmäiset kotikisat. Tavoite on tietysti hypätä hyvin koko viikonloppu ja nauttia, Kytösaho kertoo.

Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen nosti Venäjän kilpailusta esiin Kytösahon hyvän suorituksen.

– Hän on osoittanut varsinkin itselleen, että pystyy näissä karkeloissa tekemään hyvää jälkeä jo nyt ja sivusi uran parastaan avaamalla maailmancupin sijalla 18. Myös karsinnassa viides sija, niin kyllä siihen täytyy hypätä hurjan hyvin. Vaikka karsinta onkin karsinta eikä sillä lopputuloksen kannalta olekaan mitään merkitystä.

Väätäinen ei lähtenyt erittelemään tavoitteita erikseen Rukan kilpailuihin, vaan keskittyi enemmän kokonaisuuteen.

– Kaikkiin viikonloppuihin meillä on tavoite, että jokainen urheilija pääsisi omalle tasolleen. Silloin kun kausi käynnistyy ja tämä kovavauhtinen sirkus pyörii, niin omaan parhaaseen pääseminen viikosta toiseen on äärimmäisen haastavaa. Tiedämme, että jokainen meidän hyppääjä osaa hypätä hyvin, mutta kilpailutilanteessa ja jatkuvalla syötöllä, se vaatii paljon. Tasaisuuden kautta meidän on löydettävä se tie, mitä edetä.

Mäkihypyn osalta kilpailut käynnistyvät karsinnalla perjantaina 26.11. klo 18.10. Niko Kytösaho korosti kotiyleisön tuomaa tunnelmaa kilpailuihin.

– Siitä saa fiilistä niin paljon, kun yleisö alkaa huutamaan suomalaisen hyppyvuorolla. Totta kai se on iso apu ja siitä saa lisäenergiaa. Viimeiset puolitoista vuotta on ollut aika kolkkoa, kun on hypätty tyhjille katsomoille, niin on tätä todella odotettu.

 

Suomen joukkue Rukan viikonloppuun

Antti Aalto, Andreas Alamommo, Kalle Heikkinen, Henri Kavilo, Niko Kytösaho, Eetu Meriläinen, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen, Arttu Pohjola


Mäkihypyn ohjelma

Perjantai 26.11.
klo 18.10 karsinta

Lauantai 27.11.
klo 17.30 kilpailu HS 142

Sunnuntai 28.11.
klo 15.30 karsinta
klo 17:15 kilpailu HS 142

Teksti: Pauli Pekkanen
Kuva: Eero Kuosmanen

Jaa artikkeli