25.11.2021 Uutinen, Tiedote

Sprintit käynnistävät Rukan maailmancupin: Naisten sprinttiin lähdetään mielenkiintoisista asetelmista

Maastohiihdon maailmancup pyörähtää käyntiin Rukalla perjantaina 26. marraskuuta. Miesten ja naisten hiihdot alkavat perinteisen hiihtotavan sprinteillä heti perjantaina ja karsinnat alkavat klo 11:00 ja finaali klo 13:30. 

Suomen sprinttijoukkueessa tapahtui viime hetken muutoksia, kun Kerttu Niskanen sekä Vilma Nissinen jäävät pois sprintistä. Tilalle sprintin maajoukkueryhmään on nostettu Maaret Pajunoja ja kansalliseen ryhmään Jasmin Kähärä ja Amanda Saari. Viime kaudella hyviä merkkejä näyttäneeltä Suomen sprinttijoukkueelta odotetaan jatkoa siitä, mihin on jääty. Jasmi Joensuu ja Katri Lylynperä osoittivat viime kaudella olevansa kykeneväisiä taistelemaan paikoista välierissä. Vaikka Krista Pärmäkoski onkin suunnannut harjoitteluaan jo pitkään enemmän distanssimatkoille, on hän kauden alussa myös näyttänyt sen, että myös sprintti kulkee. Pärmäkoskella on mahdollisuus taistella jopa palkintosijoista yksittäisissä kisoissa, mikäli hän pääsee parhaaseen kuntoonsa. 

Suomen sprinttijoukkueen Jasmi Joensuu voitti Vuokatin Suomen Cupissa kultaa, mutta hän ei kuitenkaan koe sen aiheuttavan paineita tulevaan sprinttikisaan.

‘’Vuokatissa meni hyvin sinä viikonloppuna, sitten Taivalkoskella ei ollut ehkä niin terävää hiihtoa. Nyt on kuitenkin vasta alkukausi, joten toivotaan että suunta on tästä vaan ylöspäin’’, Joensuu kommentoi torstaina maastohiihdon pressitilaisuudessa.

Toisin kun on totuttu, Ruotsi lähtee sprintteihin tänä vuonna hyvinkin siipirikkoisena, kun naisten joukkueen suurin tähti Linn Svahn joutuu jättämään koko tulevan kauden väliin. Svahnin lisäksi sivussa on Jonna Sundling, joka joutuu pitämään kättään kipsissä neljä viikkoa. 

Kahden huippuhiihtäjän poissaolosta huolimatta Ruotsin joukkueesta löytyy monia potentiaalisia sprinttimenestyjiä, kuten Maja Dahlqvist, Johanna Hagström sekä Jällivaaran kilpailun voittanut Anna Dyvik

Ruotsin kovimmat haastajat tulevat Keski-Euroopasta. Slovenian Anamarija Lampic kuuluu lajin ehdottomaan eliittiin ja suurimpiin tähtiin, ja nyt Svahnin ollessa sivussa Lampicilla on loistava sauma nousta kärkeen. Sveitsin Nadine Fähndrich kuuluu myös ruotsalaisten ja Lampicin suurimpiin haastajiin. Norjan Maiken Caspersen Falla sekä Ane Appelkvist Stenseth tavoittelevat myös sprintticupin kärkisijoja. Useamman vuoden sprintin kärkisijoista kamppaillut Tiril Udnes Weng joutuu jättäytymään pois sprinttikisasta, mutta hänen kaksoissiskonsa Lotta Udnes Weng on edelleen mukana haastamassa sprintin kestomenestyjiä Fallan ja Stensethin kanssa. 

Ruka Nordicin tapahtumat ja viimeisimmät uutiset löydät verkkosivuiltamme, sekä sosiaalisen median kanavista Instagramista, Twitteristä ja Facebookista 

 

Teksti: Elisa Kivelä

Kansikuva: Ina Leminen

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli