26.11.2021 Uutinen, Tiedote

Miesten sprintissä todellinen yllätysvoittaja – Joni Mäki finaalissa kuudes

Alexander Terentev otti Rukan miesten sprintissä yllätysvoiton ja jätti norjalaiset finaalissa taakseen. Suomen Joni Mäki väänsi itsensä finaaliin asti, mutta lopussa vauhti ei enää riittänyt.

Miesten maastohiihdon sprinttikilpailun karsinnoissa nähtiin jo lukuisia yllätyksiä. Venäjän Alexander Terentev nappasi kärkisijan ajalla 2.31.13. Isoimmat ennakkosuosikit Johannes Hösflot Kläbo ja Erik Valnes jäivät kärjestä niukasti, tullen sijoille kolme ja neljä. Toiseksi nousi ranskalainen Richard Jouve, joka jäi 1.62 sekuntia Terentevistä.

Suomalaisilla karsinta kulki hyvin. Kymmenen parhaan joukkoon ylsi Joni Mäki sijalla yhdeksän ja Lauri Vuorinen sijalla kymmenen. Mäen ja Vuorisen lisäksi jatkoon pääsi viisi suomalaista: Ristomatti Hakola, Niilo Moilanen, Juuso Haarala, Lauri Mannila sekä Verneri Suhonen.

Neljännesvälierissä ei yllätyksiä nähty. Kovassa kunnossa oleva Joni Mäki voitti oman eränsä, ollen ainoa suomalainen, kuka jatkoi välieriin. Ristomatti Hakola joutui pettymään isosti, kun hän osui ikävästi Federico Pellegrinoon ja molemmat kaatuivat. Kisa heidän osaltaan oli siinä vaiheessa ohi. 

“En oikein itsekään tiedä mitä siinä tapahtui. Pellegrinolla taisi olla siinä vähän enemmän vauhtia, mutta pitää televisiosta katsoa tuo uudestaan”, Hakola kommentoi tilannetta.

Ristomatti Hakolan sprintti päättyi harmilliseen kaatumiseen.
Ristomatti Hakolan sprintti päättyi harmilliseen kaatumiseen.

Välierissä Mäki jatkoi hurjaa vauhtiaan ja painoi suoraan finaaliin voittaessaan oman välieränsä. Erik Valnes tuli ensimmäiseksi toisessa välierässä. Ennakkosuosikki Kläbo oli välierässä kolmas ja pääsi lopulta aikavertailun kautta finaaliin.

Finaalissa nähtiin huikeaa taistelua ja näytti jo, että Kläbo hiihtää ylivoimaiseen voittoon, mutta karsinnat voittanut Alexander Terentev punnersi lopussa ohi ja otti todellisen yllätysvoiton. Joni Mäen hieno päivä päättyi finaalissa kuudenteen sijaan.

 

Teksti: Algoth Nyström

Kuvat: Pauliina Pitkänen

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli