26.11.2021 Uutinen, Tiedote

Löytyykö Johaugille haastajaa? – Maastohiihdon maailmancup jatkuu perinteisen väliaikalähdöillä

Maastohiihdon maailmancupissa on lauantaina vuorossa sekä miesten että naisten perinteisen hiihtotyylin väliaikalähdöt. Naiset hiihtävät 10km matkan kello 14:30 alkaen. 

Naisten normaalimatkojen ennakkosuosikista ei ole kahta sanaakaan. Therese Johaug jatkaa dominointiaan kisasta toiseen ja menestystä on odotettavissa myös viikonloppuna Rukalla. Johaugin potentiaalisimmat haastajat tulevat Ruotsista. Jällivaaran kisoissa vahvoja otteita näyttänyt, mutta perjantain sprintissä ehkä hieman yllättäen finaalin viimeiselle sijalle tullut Frida Karlsson on varmasti valmis parantamaan otteitaan ja yllättämään normaalimatkojen hiihdossa. Karlssonin lisäksi Ruotsin Ebba Andersson on nimi, jota kannattaa viikonloppuna pitää silmällä.

Perjantaina sprinttihiihdossa välierien ulkopuolelle jääneeltä Yhdysvaltain Jessie Digginsiltä voidaan odottaa kovia tuloksia, etenkin kun hän on parantanut mainettaan ja tuloksiaan perinteisellä hiihtotavalla, jolla hiihdetään lauantaina. 

Johaugin lisäksi Norjasta tulee monia muita kovia hiihtäjiä, joilta voidaan odottaa kovia suorituksia normaalimatkoilla. Yksi heistä on Heidi Weng, joka on osoittanut Norjan kansallisissa kisoissa olevansa yksi potentiaalinen haastaja. Myös viime kaudella kansainvälisen läpimurron tehnyt Helene Marie Fosserholm on mielenkiintoinen nimi, jota kannattaa pitää silmällä, mikäli hän hiihtää viikonloppuna. 

Venäjän distanssijoukkue on näyttänyt vahvistumisen merkkejä viime vuosien aikana ja muun muassa Natalia Neprjajevaa voidaan pitää yhtenä suurimpana haastajana Norjan ja Ruotsin hiihtotähdille. Toinen venäläinen, jota on syytä pitää silmällä on Tatjana Sorina, joka teki viime kaudella todellisen läpimurtonsa. 

Suomalaisittain normaalimatkoilla voidaan odottaa menestystä. Krista Pärmäkoski hiihti perjantaina sprinttikarsinnoissa sensaatiomaisesti viidenneksi, mutta neljännesvälierässä meno hiipui hieman ja jatkopaikka jäi uupumaan. Normaalimatkoissa Pärmäkoskelta voidaan odottaa kovaa vauhtia ja hienoja tuloksia. Perjantain sprinttijoukkueesta pois jättäytyneen Kerttu Niskasen odotetaan olevan iskussa viikonlopun hiihdoissa. Myös perjantaina sprinteissä finaaleihin asti itsensä hiihtäneeltä Johanna Matintalolta odotetaan huippusuorituksia myös normaalimatkoissa.

 

Ruka Nordicin uutiset ja tapahtumat löydät verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista Twitteristä, Facebookista ja Instagramista.

 

Teksti: Elisa Kivelä

Kansikuva: Ina Leminen 

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli