26.11.2022 Uutinen

Miesten kympillä norjalaisten juhlaa – Perttu Hyväriseltä huippusuoritus

Lauantaina hiihdettiin miesten perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kilpailu. Väliaikalähtönä hiihdetty kilpailu oli ensimmäinen laatuaan maailmancupissa.

Suuria yllätyksiä ei lopputuloksissa nähty, sillä kaikki kolme palkintopallisijaa meni norjalaisille. Rukalla jo sprintin voittoa juhlinut Johannes Hösflot Kläbo otti omansa myös 10 kilometrin kilpailussa. Kläbo voitti toiseksi tulleen Paal Golbergin 20,3 sekunnilla. Kolmantena norjalaisena podiumille nousi Martin Løwstrøm Nyenget. Nyenget jäi voittajasta 28,0 sekuntia.

Seitsemän kärkeen mahtui viisi norjalaista. Norjalaisten rintamaan kiilaa löi neljänneksi tullut Ruotsin Calle Halfvarsson sekä hienosti viidenneksi sivakoinut britti Andrew Musgrave

Paremmin vapaan hiihtotavan menijänä tunnettu Musgrave oli tyytyväinen suoritukseensa. Kläbo oli juuri aloittamassa toisen hiihtokierroksen kun Musgrave lähti matkaan.

“Ensimmäisen kilometrin hän (Kläbo) hiihti takanani. Sitten hän taisi kyllästyä koska menin liian hiljaa ja lähti ohi. Pystyin säästämään voimia pysymällä Kläbon peesissä ensimmäisen lenkin. Peesissä sain säästettyä voimiani ja se tarjosi hyvät lähtökohdat toiselle viiden kilometrin lenkille”, iloinen Musgrave veisteli kisan jälkeen.

Suomalaisittain nappisuorituksesta vastasi ennakkoon kisakuntoaan hieman epäillyt Perttu Hyvärinen.

“Suksi luisti hyvin. Huolto teki hienoa työtä ja en tiedä mitä miehen kanssa tapahtui, jostain syystä sain aika hyvän vireen päälle. Yleisöstä sai aika paljon apua ja oli mahtavaa hiihtää kun oli kunnon mökä kattilassa” sijalle 12 hiihtänyt Hyvärinen kertoi.

Muuten kilpailu jätti suomalaisittain paljon toivomisen varaa. 30 parhaan joukkoon ei mahtunut kuin sijalle 18 hiihtänyt Lauri Lepistö sekä sijan 23 lunastanut Markus Vuorela.

Remi Lindholmin sijoitus painui neljänkymmenen huonommalle puolelle (43) viimeisessä alamäessä tapahtuneen kaatumisen vuoksi. Lauri Vuorinen (sija 40) hiihti Lindholmin peesissä, mutta Vuorinen onnistui välttämään yhteentörmäyksen kaatuneen tiimikaverin kanssa.

Hyvin kilpailun aloittanut Joni Mäki jäi maalissa voittajasta minuutin ja 47 sekuntia, sijoitus Mäellä 55.

Muiden suomalaisten sijoitukset olivat: Juuso Haarala 34, Joonas Sarkkinen 36, Niko Anttola 38, Arsi Ruuskanen 41, Emil Liekari 58 ja Petteri Koivisto 74.

Teksti: Yvonne Koch

Kansikuva: Jarno Jumppanen