26.11.2022 Uutinen

Ruotsalaiset kaksoisvoittoon naisten kympillä – Krista Pärmäkoski parhaana suomalaisena viides

Naisten maailmancup polkaistiin käyntiin normaalimatkojen osalta lauantaina Rukalla. Ruotsalaiset olivat odotetun vahvoja ja ottivat kilpailusta kaksoisvoiton.

Kilpailun alkuvaiheilla näytti siltä, että viime vuoden voittaja Frida Karlsson pystyy uusimaan voittonsa. Tavoilleen uskollisena Karlsson aloitti todella kovatempoisesti, mutta hyytyi loppua kohden. Tämä tarjosi kovaa loppuun asti hiihtäneelle Ebba Anderssonille mahdollisuuden iskeä kilpailun loppupuolella. Andersson voitti maannaisensa lopulta 5,7 sekunnin erolla.

“Taktiikkani oli pysyä rauhallisena ja antaa kaikkeni loppuun asti”, Andersson kertoi voitokkaasta taktiikastaan.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui kauden vahvasti aloittanut Saksan Katharina Henning. Henning lähtee huomiseen 20 kilometrin takaa-ajokilpailuun 13,3 sekuntia Anderssonin perässä.

Krista Pärmäkoski sijoittui kilpailussa viidenneksi 18,3 sekunnin erolla voittajaan. Viidentoista parhaan joukkoon suomalaisia mahtui neljä. Kerttu Niskanen oli kymmenes, jääden voittajasta 37,6 sekuntia. Perjantain sprintissä uransa parhaan sijoituksen hiihtänyt Jasmi Joensuu jatkoi hyviä hiihtojaan ollen 14. Sijalle 15 hiihti kotikisan tunnelmasta nauttinut Katri Lylynperä

”Toki olisi kiva seistä tuolla podiumilla. Kisa oli tiukkaa sekuntikamppailua, kuten etukäteen jo tiedettiin”, Pärmäkoski sanoi kilpailun jälkeen.

Uudistetun pisteidenjaon myötä 50 parasta saavat maailmancupin pisteitä. Suomalaisnaisista yhtä lukuun ottamatta kaikki pääsivät pisteille. Suomalaisten sijoitukset:  Jasmin Kähärä 23, Anni Alakoski 26, Johanna Matintalo 29, Anne Kyllönen 33, Hilla Niemelä 36, Anni Kainulainen 41, Eevi-Inkeri Tossavainen 42 sekä Heli Heiskanen 55.

Teksti: Yvonne Koch