26.11.2022 Uutinen

Voittaako Ruotsi kaikki naisten matkat? Maailmancupin ensimmäinen 20km kilpailu käydään sunnuntaina

Maastohiihdon maailmancupin hiihtomatkoihin tehtiin muutoksia alkaneelle kaudelle. Sunnuntaina Rukalla päästään näkemään, kun naiset hiihtävät ensimmäistä kertaa 20 kilometrin matkan. 

Koko viikonlopun vahvasti hiihtäneet ruotsalaiset lähtevät ennakkosuosikkeina myös tälle pidemmälle matkalle. Lauantain 10 kilometrin kilpailun voittanut Ebba Andersson on yksi potentiaalinen menestyjä.

“Uskon, että myös huomisesta kilpailusta tulee kovatasoinen. On vain tärkeää, että pysyn rauhallisena ja annan kaikkeni”, Andersson pohti lauantain kilpailun jälkimainingeissa.

Saksalaiset juhlivat railakkaasti Katharina Henningin kolmatta sijaa palkintojenjaon yhteydessä. Nähtäväksi jää, pystyykö Henning haastamaan ruotsalaisia jopa kilpailun voitosta.

Myös suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet menestykseen. Krista Pärmäkoski pohti ennen viikonlopun kisarupeamaa20 kilometrin kilpailun taktiikkaa.

“Nyt kun Johaug puuttuu, nuo pitkät 20 kilometrin kisat varmaan ratkeaa aikalailla loppupäässä. Olemme panostaneet harjoittelussa siihen, että olisi jonkinlaista nopeutta siinä, kun lähdetään tekemään kiriä”, Pärmäkoski kertoi.

Kymmenentenä huomiseen kisaan starttaavaa Kerttu Niskasta pidentynyt matka ei haittaa. Pidemmillä matkoilla parhaat tuloksensa tehnyt Niskanen nimenomaan kannattaa tätä muutosta.

Rukan maailmancupin päättävästä kilpailusta on odotettavissa jännitysnäytelmää. Viisi ensimmäistä kilpailijaa lähtee matkaan 18 sekunnin sisällä toisistaan. Oletettavaa on, että kärkipään hiihtäjät lähtevät tekemään yhdessä töitä, ja kuten Pärmäkoski mainitsi, ratkaisut tehdään kilpailun loppupäässä.

Suomalaisista sunnuntaina maajoukkueessa jo edellä mainittujen lisäksi nähdään Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Anni Alakoski sekä lauantaina loistavia suorituksia jatkanut Jasmi Joensuu.

 

Teksti: Yvonne Koch

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli