24.11.2018 Uutinen, Tiedote

Bolshunov voittoon Rukan sprintissä

Venäjän Aleksander Bolshunov voitti maailmancupin avaussprintin Rukalla.

Finaalissa nähtiin uskomatonta draamaa, kun Johannes Hösflot Klaebo menetti lähes varman voittonsa.  Norjalainen hiljensi vauhtiaan viime metreillä ja päästi huomaamattaan Bolshunovin ohitseen voittoon. Kolmanneksi sijoittui Norjan Eirik Brandsdal.

Suomalaisten lupaavasti alkanut kisapäivä päättyi pettymykseen. Karsinnoissa nähtiin huimaa tykitystä suomalaismiehiltä, kun peräti seitsemän suomalaista eteni jatkoeriin.

Parhainta vauhtia karsinnassa suomalaisista piti Ristomatti Hakola, joka sijoittui neljänneksi. Upeasti hiihtänyt Joni Mäki seurasi heti perässä sijoittuen viidenneksi. Hakolan ja Mäen lisäksi jatkoon tiensä raivasivat Ari Luusua (12:s), Lauri Vuorinen (13:s), Anssi Pentsinen (17:s), Martti Jylhä (27:s) ja ensimmäisessä maailmancupin kilpailussaan yllättänyt Turo Sipilä (30:s).

Karsinnan rutiininomaiseen voittoon hiihti Kläbo, joka päihitti maamiehensä Brandsdalin yli kolmella sekunnilla. Suomalaisten karsintamenestys ei välittynyt jatkoeriin, sillä vain Hakola selvitti tiensä jatkoon alkuerästä.

Erityisesti karsinnassa onnistui Joni Mäki, jonka erävaiheen hiihto kariutui viimeisessä nousussa tehtyyn virheeseen.

– Norjalainen vaihtoi eteen ja yritin vaihtaa sivulle, mutta potkaisin tyhjää ja kaikki vauhdit meni, Mäki selitti harmittavaa virhettään.

– Kyllähän se vähän harmittaa kun tuntui että rahkeita olisi ollut parempaankin, mutta ei uran parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa voi liian pettynyt olla.

Hakolan kilpailu-urakka päättyi kivenkovaan välierään, mistä finaaliin etenivät Klaebo, Brandsdal, Bolshunov sekä Sondre Turvoll Fossli. Toisesta erästä finaaliin selvisivät Gleb Retivykh ja Emil Iversen.

Sprinttispesialisti Federico Pellegrino jäi Hakolan tavoin finaalin ulkopuolelle.

Kilpailut jatkuvat huomenna 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailulla klo 13:30.

 

Matias Koivuranta/Laajasalon opisto

 

 

 

Jaa artikkeli