25.11.2022 Uutinen

Maailmancup-kausi käynnistyy myös normaalimatkojen osalta – Onnistuuko Frida Karlsson uusimaan viime vuoden voittonsa?

Lauantaina päästään käynnistämään maailmancup myös normaalimatkojen osalta. Naisten ensimmäisenä matkana on väliaikalähtönä hiihdettävä perinteisen hiihtotavan 10 kilometriä.

Suomalaisittain luvassa on mielenkiintoinen kilpailu, kun Pekingin olympialaisista tällä nimenomaisella matkalla hopeaa voittanut Kerttu Niskanen pääsee aloittamaan maailmancup-kautensa. Myös muun muassa Krista Pärmäkoskelta voidaan odottaa hyvää tulosta hyvin menneen harjoittelukauden jälkeen.

“Olen hyvässä kunnossa niin varmasti tulee hyvä päivä huomennakin”, sprintissä uran parhaaseen suoritukseensa yltänyt Jasmi Joensuu pohjusti lauantain kilpailua.

Suomalaisista mukana ovat myös kotimaisen kisakauden loistavasti startannut Anni Alakoski, sprintissä epäonnisen sauvarikon kokenut Johanna Matintalo sekä ensimmäiset maailmancupin pisteensä perjantain sprintissä napannut Hilla Niemelä. Näiden lisäksi lähtöviivalle asettuvat Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Anne Kyllönen, Eevi-Inkeri Tossavainen, Anni Kainulainen sekä Heli Heiskanen.

Naisten maastohiihdon normaalimatkoilla alkaa nyt uusi aikakausi, kun norjalainen lajin ehdoton kuningatar Therese Johaug päätti uransa viime keväänä.

Yksi Johaugin paikkaa tavoittelevista urheilijoista on Ruotsin Frida Karlsson. Viime kaudella Rukan 10 kilometrin kilpailussa voittoa juhlinut Karlsson on valmis taistelemaan voitosta tänäkin vuonna. Sprintissä välierissä pudonnut Karlsson kertoi kisan jälkeen olevansa hyvässä kunnossa, ja että se varmasti näkyy myös lopuissa viikonlopun kilpailussa.

Nähtäväksi jää, onko Oloksen tykkikisoissa matkan voittaneen Saksan Victoria Carlin kisakunto edelleen yhtä kova, kuin marraskuun alkupuolella käydyssä kilpailussa. Saksalaiset aloittivat muutenkin Oloksella vahvasti, joten heitä kannattaa seurata myös Rukan normaalimatkoilla.

Odotettavissa on kovatasoinen kilpailu, kun maailman parhaat hiihtäjät pääsevät ottamaan mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa Rukan uudistetulla viiden kilometrin radalla.

 

Teksti: Yvonne Koch

Kansikuva: Jarno Jumppanen

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli