25.11.2022 Uutinen

Julian Schmid voitokas viidellä kilometrillä – viime vuoden voittaja jäi kauas kärjestä

Julian Schmid nappasi voiton yhdistetyn hiihdon viidellä kilometrillä Ruka Nordicissa. Saksalainen hiihti maaliin ajassa 12:02,2. Ensimmäisenä ladulle lähti Japanin Ryota Yamamoto, joka hiihti toiseksi 5,6 sekuntia voittajalle jääneenä.

Schmid otti Yamamotoa tasaisesti kiinni. Ennen puolta matkaa Schmid oli jo tavoittanut japanilaisen. Kirikamppailua ei nähty, ja Schmid sai rauhassa liukua maaliviivan yli.

Viime vuonna Rukan maailmancupissa Schmid oli kolmastoista samalla matkalla. Kisan jälkeen hän oli tyytyväinen suoritukseensa niin mäessä kuin ladulla. Schmidillä on Pekingin olympialaisista joukkuekilpailun hopeaa.

Jens Lurås Oftebro tuli maaliin kolmantena. Hiihtoladulle norjalainen lähti sijalta neljä ja jäi voittajasta 11 sekuntia.

Julian Schmidin suoritukset vakuuttivat maailmancup-kauden avauspäivänä.

Viiden parhaan joukkoon mahtui kolme saksalaista. Johannes Rydzek hiihti neljänneksi ja tämän maanmies Eric Frenzel tuli maaliin sekuntia myöhemmin. Frenzel on kaikkien aikojen maailmancupin osakilpailuvoittojen tilastossa kolmantena 43:lla voitolla.

Viime vuonna matkan voittanut Jarl Magnus Riiber jäi vasta sijalle neljätoista. Lauantaina on mielenkiintoista nähdä, kuinka Rukan kokonaiskilpailun kolmesti voittanut Riiber pärjää 10 kilometrin kilpailussa.

Eero Hirvonen pääsi ladulle minuutti ja 52 sekuntia kärjestä. Viidentenätoista ladulle lähtenyt suomalainen oli lopulta kahdestoista. Voittajalle Hirvonen jäi 1:10,9.

– Ei siinä hirveästi viidellä kilometrillä kerkiä, mutta hyväntuntuinen oli hiihto. Nyt sain kauden ensimmäisen kunnon startin ja vähän pidemmän hiihdon. Vähän kun tuosta vielä aukeaa. Eiköhän noista viikonlopun hiihdoista ihan hyvä tule, Hirvonen sanoi kisan jälkeen.

Kokonaisuudessaan perjantain paras suomalainen oli tyytyväinen suoritukseensa.

Teksti: Aleksi Rouvinen

Kuva: Konsta Koivisto