26.11.2021 Uutinen, Tiedote

Iivo Niskaseen kohdistuu isot odotukset lauantain kilpailussa

Maastohiihdon maailmancupissa on lauantaina vuorossa perinteisen hiihtotyylin kisat. Miesten puolella hiihdetään 15 kilometrin matka kello 11.15.

Iivo Niskanen palaa Rukan laduille viime vuoden karvaan tappion jälkeen. On selvää, että Niskanen aikoo tähdätä kaikkensa olympialaisiin, mutta pystyy varmasti taistelemaan Rukalla maailmancupin kärkisijoista. Tahmean v edelliskauden jälkeen nälkää varmasti riittää. 

Niskanen on Suomen selvä ykkösnimi, mutta laatua löytyy myös Iivon takaa. Ristomatti Hakola on saanut itsensä hyvään kuntoon vaikeuksista huolimatta ja on varmasti vahvoilla lauantaina. Joni Mäki osoitti perjantain sprintissä tasonsa hiihtämällä aina finaaliin asti. 

 

Iivo Niskanen on yksi lauantain ennakkosuosikeista.
Iivo Niskanen on yksi lauantain ennakkosuosikeista.

Venäjän Aleksandr Bolshunov on noussut normaalimatkojen ykköstähdeksi viime vuosien aikana ja häntä on helppo sanoa ennakkosuosikiksi lauantain kisaan. Bolshunov on kauden alussa kamppaillut terveysmurheiden kanssa, mutta vauhtia oletetaan tästä huolimatta löytyvän. Muita venäläisnimiä ei myöskään sovi unohtaa, kun puhutaan podiumille nousevista hiihtäjistä. Sergei Ustjugov ja Aleksei Tshervotkin ovat maailman ehdottomaan kärkitasoon kuuluvia hiihtäjiä. Perjantain sprintin voittanut Aleksandr Terentjev ei ole mukana lauantain kilpailussa.

Norjalainen Johannes Hösflot Kläbo ei aivan parhaimmillaan sprintissä ollut, mutta edellisvuoden Rukan distanssimatkan voittajaa ei voi aliarvioida. Kläbo voi tuottaa vaikeuksia jopa Bolshunoville.

 

 

Teksti: Algoth Nyström

Kuvat: Ina Leminen

Laajasalon opisto

 

 

Jaa artikkeli