25.11.2023 Tiedote, Uutinen

Kraft voittajaksi Rukalla – suomalaisten maailmancupkauden avaus sujui hyvin

Jännittävä mäkihypyn maailmancupin ensimmäinen osakilpailu päättyi itävaltalaisen Stefan Kraftin voittoon. Hän keräsi lauantain kilpailussa yhteensä 326.6 pistettä. Kraftin molemmat hypyt olivat vakuuttavia ja hän on myös huomiseen kisaan lähdettäessä yksi suurimmista suosikeista voittamaan kilpailun.

Saksalaisilta maailmancupin avaus oli myös iso onnistuminen. Kahdentoista parhaan hyppääjän joukkoon venyi peräti kuusi saksalaishyppääjää. Yllätysnimi Pius Paschke oli kilpailussa toinen ja samalla paras saksalaisista. Paschken suoritus oli hänen uransa paras tähän mennessä. Kolmanneksi loppukilpailuissa sijoittui Stephan Leyhe.

Hallitsevalle maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Halvor Egner Granerudille kauden avaus oli haastava. Norjalainen jäi tänään Rukalla sijalle 16.

Suomalaisista Kasperi Valto, Antti Aalto ja Niko Kytösaho selviytyivät toiselle kierrokselle ja avasivat maailmancupin pistetilinsä. Aalto oli suomalaisista paras ja hänen lopullinen sijoitus oli 18.

Valto ylsi uransa parhaaseen suoritukseen, kun hän oli maailmancupin avaus kilpailussa sijalla 24. Valton ensimmäinen hyppy oli mitaltaan 137,5 metriä ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 9. Rukan maailmancupin startti oli miehen uran kolmas.

Kytösaho sijoittui kilpailussa sijalle 19. Suomalainen ei ollut tyytyväinen siihen, miten hypyt lähtivät tänään keulalta.

– Ei ollut ihmeellisiä hyppyjä. Ei saanut rentoo hyvää puhdasta liikettä tehtyä. Tuli vähän ylimäärästä sinne mikä vei tehoja hypystä.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Rukalla sunnuntaina. Karsinta alkaa paikallista aikaa kello 15:50 ja loppukilpailu heti perään kello 17:15.