26.11.2017 Uutinen, Tiedote

Klaebo vaikeuksien kautta minitourin voittoon – Niskanen parhaana suomalaisena kuudes

Norjan Johannes Hösflot Klaebo voitti sunnuntain vapaan hiihtotavan takaa-ajon tiukassa loppukiritaistelussa.

Viikonlopun jokaisen kilpailun voittanut Klaebo päihitti maanmiehensä Martin Johnsrud Sundbyn loppukirissä. Kolmanneksi sijoittui Venäjän Alexander Bolshunov.

Klaebo lähti kilpailuun lähes 40 sekunnin johdossa, mutta menetti johtoasemansa noin 10 kilometrin hiihdon jälkeen. Norjalainen pysyi kuitenkin pääjoukon matkassa ja säästi paukkunsa loppukiriin.

Kanadan Alex Harvey sekä Venäjän Alexei Chervotkin sijoittuivat neljänneksi sekä viidenneksi ennen Iivo Niskasta, joka päätti upean viikonloppunsa kuudennella sijalla.

Muista suomalaisista parhaimpia olivat Matti Heikkinen (14.), Lari Lehtonen (47.) sekä Ari Luusua (48.). Heikkinen oli hienosti koko takaa-ajon toiseksi nopein hiihtäjä.

Maailmancupkausi jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa.