26.11.2017 Uutinen, Tiedote

Saksalaisille kaksoisvoitto yhdistetyssä – Eero Hirvonen kolmas

Saksalainen Johannes Rydzek voitti sunnuntaina Rukalla käydyn yhdistetyn kilpailun kovan kiritaistelun jälkeen.

Saksalaisjuhlaa täydensi toiseksi sijoittunut lajin viime vuosien valtias Eric Frenzel, joka jätti loppukirissä taakseen kotiyleisön suosikin Eero Hirvosen.

Viikonloppuna kilpailtiin myös kolmen osakilpailun minitour, jonka voitti Japanin Akito Watabe.

Rukan suomalaissankari Hirvonen oli luonnollisesti tyytyväinen viikonvaihteen suorituksiinsa epäonnisen perjantain kilpailun jälkeen.

”Ensimmäinen päivä oli iso pettymys, kun olin ladannut tähän viikonloppuun niin isot odotukset ja sitten se lähti sellaisella rääpäisyllä käyntiin”, Hirvonen sanoi kilpailun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Hirvonen kertoi olevansa tyytyväinen varsinkin siihen, että pystyi kamppailemaan kilpailun voitosta vaikkei mäkiosuus vielä sujunutkaan halutulla tavalla.

Sunnuntain kilpailussa käytiin kärkisijoista raju kamppailu, eikä dramatiikaltakaan vältytty. Aivan hiihto-osuuden loppukilometreillä Watabe ja Norjan Jørgen Graabak kolaroivat ja menettivät mahdollisuutensa palkintopallille.

”Vaikutti siltä, että joku oli osunut Jørgeniin, jolloin hän kaatui ja jäi makaamaan alamäkeen. Olin aivan hänen takanaan ja törmäsin häneen”, japanilainen kertasi lopun tapahtumaa.

Watabelta irtosi rytäkässä myös suksi ja hän oli tänään lopulta 11:s.

Viikonvaihteen ajan häntä on häirinnyt myös aiemmassa harjoituksessa sattuneessa kaatumisessa tullut vamma. Watabe kertoikin tämänpäiväisen kilpailun olleen viikonlopun kivuliain.

”En voinut pitää tänään vauhtia yllä, enkä yrittää irrota ryhmästä jossa muun muassa Eero(Hirvonen), Jørgen (Graabak) ja Johannes (Rydzek) olivat”, Watabe kertasi päivän kilpailuaan.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät Arttu Mäkiaho (10:s) ja Ilkka Herola (13:s).

Yhdistetyn maailmancup jatkuu jo ensi viikonloppuna Norjan Lillehammerissa, jossa kilpaillaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkuekilpailussa. Ainakin avausviikonvaihteen perusteella Suomen mahdollisuudet vaikuttavat erinomaisilta.

”Viime vuonna onnistuimme Lillehammerissa joukkuekilpailussa hyvin ja olimme neljänsiä. Se taisi olla Suomen paras sijoitus pitkään aikaan. Toivottavasti pystymme kaiken mennessä tänä vuonna nappiin taistelemaan jopa paremmista sijoista”, Hirvonen päätti.

Toni Pönniö/ Laajasalon opisto

Jaa artikkeli