27.11.2021 Uutinen, Tiedote

Johaugin haastaja on löytynyt – Frida Karlsson ylivoimainen lauantain väliaikalähdössä

Maastohiihdon maailmancup jatkui naisten osalta lauantaina kello 14:30 perinteisen hiihtotyylin väliaikalähdöillä.

Kisan ehdoton ennakkosuosikki Therese Johaug näytti koko kisan ajan hurjaa vauhtia, hiihtäen maaliin huippuajalla 24:43,1. Perjantain sprinttifinaalissa viimeiselle sijalle jäänyt Ruotsin Frida Karlsson järjesti jättiyllätyksen hiihtämällä maaliviivan yli ajalla 24:29,4, peräti 13,7 sekuntia Johaugia nopeammin. Yllätykset eivät toki jääneet tähän, sillä kolmannelle sijalle ylsi Saksan Katharina Hennig, jonka aika jäi kärjestä 15,2 sekuntia.

‘’Minulla on aivan loistava olo, hiihtäminen oli hauskaa tänään. Olen todella onnellinen. Odotan huomista innolla’’, sensaatiomaisesti väliaikalähdön voittanut Karlsson kommentoi kisan jälkeen.

Kuva: Kata Latvasalo

‘’Tämä oli hyvä kilpailu, vaikka nopeus ei aivan riittänytkään loppuun. Frida (Karlsson) oli minua parempi tänään. Tein parhaani, mutta se ei tänään riittänyt’’, Johaug kommentoi suoritustaan kilpailun jälkeen.

Kilpailun kymmenen kärki ei yllätä: Kuudennella sijalla oli yhdysvaltalainen Rosie Brennan ja Venäjän Tatiana Sorina ja Julia Stupak tulivat sijoille 8 ja 9 ja Norjan Heidi Weng oli sijalla 10.

Suomalaisittain kilpailu oli myös varsin onnistunut. Perjantain sprintissä sijalle 13. hiihtänyt Krista Pärmäkoski oli 10 kilometrin väliaikalähdössä hienosti viides. Seitsemännelle sijalle hiihti Kerttu Niskanen, joka jätti sprintin hiihtämättä perjantaina. Niskanen näytti ladulla itsevarmalta ja se antaa hyvää osviittaa sunnuntain takaa-ajoa ajatellen.

Pärmäkosken ja Niskasen lisäksi väliaikalähdössä hiihti kahdeksan suomalaista. Johanna Matintalo tuli sijalle 17, Jasmi Joensuu sijalle 26, Anne Kyllönen 30, Vilma Nissinen 44, Anni Alakoski 47, Eveliina Piippo 62, Josefiina Böök 63 ja Katariina Lonka 65.

Naiset hiihtävät sunnuntaina vapaan hiihtotyylin takaa-ajon alkaen kello 11:20

Teksti ja Kansikuva: Elisa Kivelä