27.11.2020 Uutinen, Tiedote

Jarl Magnus Riiber jälleen suurin ennakkosuosikki Ruka Nordicin yhdistetyn kilpailuissa

Ruka Nordic avaa jälleen yhdistetyn maailmancupin kauden. Viime kauden maailmancupia suvereenisti hallinnut Jarl Magnus Riiber lähtee viikonloppuun ennakkosuosikkina. Löytyykö norjalaiselle haastajaa?

Ruka on kuulunut kisakalenteriin vuodesta 2002 lähtien ja tämä on 18. kausi, kun se isännöi maailmancupin avausta. Se tarjoaa yhdistetyn kilpailijoille kiertueen suurimman mäen sekä yhden haastavimmista laduista.

Tänä viikonloppuna yhdistetyssä käydään kolmen osakilpailun Ruka Tour, jossa kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin jokaisena päivänä. Kaikissa kolmessa kilpailussa hypätään yksi kierros mäestä. Perjantain kilpailussa hiihdetään viiden kilometrin hiihto-osuus, sekä lauantaina ja sunnuntaina hiihdetään kymmenen kilometriä. Perjantain kilpailuun saavat osallistua kaikki kilpailijat, mutta lauantaina ja sunnuntaina mukaan pääsevät 50 parasta perjantain tulosten perusteella.

Kaikista osakilpailuista jaetaan normaalisti maailmancupin pisteet. Viikonlopun aikana eniten pisteitä kerännyt urheilija voittaa Ruka Tourin ja 15 000 Sveitsin frangin palkintopotin.

Viime vuonna Rukan kilpailut olivat norjalaisten juhlaa. Maailmancupin ykkönen Jarl Magnus Riiber voitti kaikki kolme osakilpailua. Hän lähtee myös tämän vuoden kisoihin suurimpana voittajaehdokkaana.

”Tänä vuonna on paljon uutta, joten saa nähdä millaista tästä kaikesta tulee. Ruka on spesiaali juttu joka kerta, kun olen tullut tänne. Odotukset ovat korkealla”, Riiber kertoi.

Myös viime vuonna Rukalla sekä maailmancupissa toiseksi tulleelta Joergen Graabakilta voidaan odottaa paljon. Norjalaisten kovimmat haastajat ovat ennakolta Saksan Fabian Riessle sekä viime kauden maailmancupin kolmonen Vinzenz Geiger, joka sijoittui viime vuonna Rukalla kertaalleen toiseksi. Myöskään Japanin Akito Watabea ei kannata jättää huomioimatta.

Suomalaisista katseet kääntyvät Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen suuntaan. Herola oli viime vuonna Rukalla paras suomalainen parhaan sijoituksen ollen 12. Hän oli myös koko maailmancupin paras hiihtäjä viime kaudella. Suomen viimeisimmät palkintosijat Rukalla ovat vuodelta 2017, kun Hirvonen oli tuolloin toinen ja kolmas.

Aikataulu:

Pe klo 12:00 Yhdistetty, mäki HS 142

Pe klo 16:00 Yhdistetty Gundersen, 5 km

La klo 12:15 Yhdistetty, mäki HS 142

La klo 17:00 Yhdistetty Gundersen, 10 km

Su klo 10:30 Yhdistetty, mäki HS 142

Su klo 15:55 Yhdistetty Gundersen, 10 km

 
Leevi Nupponen

Laajasalon opisto

Jaa artikkeli