27.11.2020 Uutinen, Tiedote

Krista Pärmäkoski innoissaan maailmancupin avaukseen

Suomen naisten hiihtomaajoukkueen viime vuosien kärkihiihtäjä Krista Pärmäkoski saapui innoissaan Rukalle maailmancupin avaukseen. Pandemia katkaisi maailmancupin kauden maaliskuun alussa, joten yhdeksän kuukauden kilpailutauko on ollut pitkä. 

Viime aikojen terveyshuolien johdosta Pärmäkoski ei pystynyt osallistumaan Suomen Cupin osakilpailuihin Vuokatissa ja Taivalkoskella, joten kymmenkertaiselle arvokisamitallistille tämä kilpailuviikonloppu on myös henkilökohtaisesti kauden avauskilpailu.

-”Kiva on päästä kilpailemaan pitkästä aikaa maailmancupissa. Pitkä taukohan tuli kun viime kausi päättyi hieman etuajassa”, Pärmäkoski kertoi torstaina virallisten harjoitusten jälkeen.

Pärmäkoski on viihtynyt Rukalla hyvin. Tällä kaudella kisapaikalla on kuitenkin huomattavasti erilaisempi tilanne verrattuna edellisiin vuosiin, kun poikkeustilanteesta johtuen yleisöä ei paikan päälle oteta. Normaali hulina ja yleisön kannustus loistaa poissaolollaan.

-”Toki harmittaa, ettei yleisö pääse paikalle tällä kertaa. Täällä on ollut joka vuosi todella hyvä tunnelma ja se on siivittänyt minutkin hyviin vauhteihin.”

Rukan kisaviikonlopun parhaista puolista kysyttäessä yleinen kisatunnelma on vahvoilla. 

-”Sanon edelleen, että tunnelma. Tänä vuonnahan se tunnelma täytyy kuitenkin tietyllä tapaa luoda itse, kun yleisöä ei tule.” 

Hyviä puolia löytyy kuitenkin myös esimerkiksi Rukan ympäristöstä ja kisaladuista. Talvisissa maisemissa hiihtäminen onkin varmasti yksi kauden kohokohtia. 

-”Täällä on kovat ja vauhdikkaat ladut, joita on kiva hiihtää. Tietysti iso plussa on kun hiihdetään myös perinteisellä väliaikalähtöinen kisa. Ylipäätään on kiva päästä hiihtämään kotimaisemissa.”

Henri Honkala

Laajasalon opisto

 

Jaa artikkeli