22.11.2018 Uutinen, Tiedote

Ruka Nordicin sunnuntain maastohiihdon kilparatoihin muutoksia

Ruka Nordicin sunnuntain maastohiihdon miesten 15 kilometrin ja naisten 10 kilometrin kilpailut hiihdetään 3,75 kilometrin ladulla. Alkuperäisen suunnitelman mukaan matkat oli tarkoitus hiihtää viiden kilometrin ladulla. Kilpailu tullaan hiihtämään suunnitelman mukaisesti väliaikalähtönä.

Edellisen päätöksen jälkeen tavoitteena oli tykittää 5 kilometrin latua varten tarvittava lumi yön pakkasten turvin, mutta tykitystä ei pystytty toteuttamaan tavoitteiden mukaan arvioitua lauhemman sään vuoksi. Tämän vuoksi organisaatio on torstaina päättänyt yhdessä asianomaisten toimijoiden kanssa, että viiden kilometrin ladun sijasta kilpailut hiihdetään 3,75 kilometrin ladulla. Päätöksellä kilpailijoille pystytään takaamaan huippuluokan ladut.

– Organisaatio teki parhaansa, jotta pystyisimme toteuttamaan kilpailut alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta ikävä kyllä tällä kertaa se ei ollut mahdollista. Tämä on paras ratkaisu tilanteeseen, ja näin pystymme takaamaan parhaat mahdolliset kilpailut ja olosuhteet niin urheilijoille, katsojille, tv-yhtiöille kuin mainostajillemme. Odotamme innolla viikonlopun tapahtumaa, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kommentoi.

Sunnuntain miesten 15 kilometrin kilpailu tullaan hiihtämään 4 x 3,75 kilometrin lenkkinä ja naisten 10 kilometrin kilpailu hiihdetään 3 x 3,3 kilometrin lenkkinä. Molemmat kilpailut hiihdetään väliaikalähtöinä alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Lumen tykitystä jatketaan suunnitelman muutoksesta huolimatta. Tykitettyä lunta käytetään kisojen aikana tapahtumapaikkojen paranteluun ja viilaukseen.

Jaa artikkeli