09.10.2018 Uutinen, Tiedote

FIS vahvisti: Ruka Nordic jatkuu kolmipäiväisenä vuosina 2019–2022

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vahvisti syyskokouksessaan Zürichissa, että maailmancupin kilpailut jatkuvat Rukalla kolmipäiväisinä vuosina 2019–2022.

Maastohiihdossa nähdään siis vuodesta 2019 alkaen vuosittain Ruka Tripla ja yhdistetyssä kolmipäiväinen Ruka Tour. Myös mäkihypyssä kilpaillaan kolmena päivänä.

Yhdistetty ja mäkihyppy vahvistavat vuosittain kahden tulevan kauden kalenterinsa, mutta myös niissä on alustavasti sovittu kolmipäiväisistä kisoista vuoteen 2022.

”Pohjoismaisten hiihtolajien kalenterissa ei montaa pysyvää osaa ole, mutta me olemme yksi niistä. Olemme saavuttaneet erittäin vahvan aseman maailmancupin avauskilpailuna”, kommentoi Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Tänä vuonna marraskuun 23.–25. päivä järjestettävässä Ruka Nordicissa nähdään kahdeksan maailmancupin kilpailua. Maailmancupin pisteitä jaetaan lauantaina ja sunnuntaina, mutta jo perjantaina nähdään yhdistetyn varakilpailu sekä mäkihypyn karsintakilpailu. Lisäksi perjantaina yleisölle on luvassa ennennäkemätöntä oheisohjelmaa.

Kehitys takaa jatkumon

Järjestyksessään tämän vuoden kilpailu on 17. Ruka Nordic. Ensimmäisen kerran Rukalla kilpailtiin maailmancupin pisteistä 16 vuotta sitten.

Vakaan aseman maailmancupin kalenterissa ja vahvan kauden aloittajan roolin Ruka Nordic on saavuttanut jatkuvalla kehityksellä. Niin Rukan hyppyrimäkeä kuin hiihtoratoja on kehitetty ja paranneltu vuosien saatossa, mutta myös Rukan alueen kehityksellä on ollut suuri merkitys maailmancupille.

”Rukan kylä on kehittynyt valtavasti Nordicin aikana, joka on osaltaan vahvistanut asemaamme maailmancupin järjestäjänä. Urheilupaikkojen lisäksi myös yleisön oloja pyritään jatkuvasti parantamaan ja oheisohjelma on monipuolistunut vuosi vuodelta”, Linjakumpu avaa.

Investointeja stadionilla on tehty myös tänä vuonna ja esimerkiksi stadionin sähkönsyöttöä ja tietoliikenneyhteyksiä on parannettu. Ensi vuoden investoinniksi on listattu jo muun muassa hiihdon lisäkatsomon rakentaminen stadionnousuun. Tulevaisuudessa on suunnitelmia talvilajien valmennuskeskuksen rakentumiselle stadionalueelle.

”On välttämätöntä pyrkiä jatkuvasti kehittämään tapahtumakokonaisuutta. Olemme kiitollisia tietenkin, että Kuusamon kaupungilla on kiinnostus ja halu tehdä maailmancupia ja tukea tapahtuman kehitystä. Erityisesti nykyinen kaupunginjohtaja Jouko Manninen on lähtenyt erittäin määrätietoisesti tähän mukaan”, Linjakumpu iloitsee.

Kehitys näkyy myös tapahtuman talkoopuolella. Vuosittain Ruka Nordicia on tekemässä noin 650 talkoolaista ja tänä vuonna talkoolaisissa on mukana ennätysmäärä opiskelijoita, noin 300 opiskelijaa eri oppilaitoksista.

 

Lisätietoja:
Seppo Linjakumpu
pääsihteeri
Ruka Nordic
p. 040 070 6433

 

Ruka Nordic 23.–25.11.2018. Mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancup Rukalla. Kolme päivää maailman parasta talviurheilua: kahdeksan maailmancupin kilpailua, yli 30 maata, 400 urheilijaa, 20 000 katsojaa ja mahtava tunnelma!

Kuvia Ruka Nordicista löydät Flickr-kuvapalvelusta.

Ruka Nordic FacebookissaTwitterissäInstagramissa ja tietenkin osoitteessa rukanordic.com.

Jaa artikkeli